Finlanda a început construcția noului său gard de 200 de km pe o parte a frontierei sale cu Rusia

6737904 09.01.2022 People are pictured at the Ak-Jol crossing point on the border between Kyrgyzstan and Kazakhstan, Kyrgyzstan. Kazakhstan unilaterally suspended the passage of persons, vehicles, and goods at the Korday-Avtodorozhny, Karasu-Avtodorozhny, and Kegen-Avtodorozhny checkpoints. Ilya Pitalev / Sputnik

Bariera este programată să fie finalizată până la sfârşitul lunii iunie şi va avea aproximativ trei kilometri lungime.

Finlanda a început astăzi construcţia unui zid la graniţa cu Rusia, la postul Imatra, din sud-estul ţării. Bariera, care ar trebui să fie finalizată până la sfârşitul lunii iunie, va avea aproximativ trei kilometri lungime. Aceasta este o primă „construcţie de testare” în vederea unei extinderi a traseului, de-a lungul căreia vor fi instalaţi senzori de mişcare.

Finlanda şi Rusia împart o graniţă de aproximativ 1.340 de kilometri, cea mai lungă dintre toate ţările UE. Construcţia zidului a fost aprobată de Parlamentul finlandez în octombrie anul trecut, după ce guvernul social-democrat condus de Sanna Marin a justificat-o prin dorinţa de a controla o posibilă creştere a trecerilor ilegale.

În septembrie, Finlanda a aprobat închiderea graniţelor pentru turiştii ruşi, în plină escaladare a migraţiei rezultată din mobilizarea parţială anunţată în aceeaşi lună de preşedintele Vladimir Putin, alăturându-se astfel restricţiilor în acest sens deja adoptate anterior de ţările baltice şi din Polonia.

Exit mobile version