• Președintele Finlandei, Sauli Niinisto, a declarat că aderarea la alianța militară va „maximiza” securitatea țării sale după invazia Rusiei în Ucraina.
  • Ieri, președintele rus Vladimir Putin l-a avertizat pe liderul Finlandei că renunțarea la neutralitate ar fi o „greșeală”, dar că nu există amenințări la adresa securității capitalei sale, Helsinki.
  • Ca răspuns, Niinisto a declarat că cererile dlui Putin ca țările să evite aderarea la NATO, împreună cu invazia Ucrainei, au schimbat mediul de securitate al Finlandei.

Finlanda a confirmat că va solicita aderarea la NATO, în ciuda faptului că președintele Rusiei a avertizat că ar fi o „greșeală” să facă acest lucru, scrie Sky News.

Președintele Finlandei, Sauli Niinisto, a declarat că aderarea la alianța militară va „maximiza” securitatea țării sale după invazia Rusiei în Ucraina.

Se așteaptă ca săptămâna viitoare să fie depusă o cerere oficială de aderare la sediul NATO din Bruxelles.

Recomandări

EMANUEL PÂRVU AJUNGE LA CANNES
S-A RUPT COALIȚIA LA BUCUREȘTI
PRINȚUL LOUIS A ÎMPLINIT ȘASE ANI
DAVID PECKER ÎȘI REIA ACUZAȚIILE ÎMPOTRIVA LUI TRUMP
DRULĂ PROPUNE MĂRIREA NOTELOR LA BAC
BIN SALMAN CAUTĂ INVESTITORI PENTRU NEOM

Ieri, președintele rus Vladimir Putin l-a avertizat pe liderul Finlandei că renunțarea la neutralitate ar fi o „greșeală”, dar că nu există amenințări la adresa securității capitalei sale, Helsinki.

Ca răspuns, Niinisto a declarat că cererile dlui Putin ca țările să evite aderarea la NATO, împreună cu invazia Ucrainei, au schimbat mediul de securitate al Finlandei.

Suedia a indicat anterior că intenționează să solicite aderarea la NATO.