• Marți, guvernul finlandez a declarat că au fost avariate atât conducta de gaz, cât și un cablu de telecomunicații dintre cele două țări NATO.
  • Avariile la o conductă submarină de gaz și la un cablu de telecomunicații care leagă Finlanda de Estonia par să fi fost cauzate de „o activitate externă”.
  • Publicaţia finlandeză Iltalehti (IL) a citat o sursă din domeniul politicii externe şi de securitate care a declarat că guvernul şi forţele de apărare finlandeze suspectează Rusia că a atacat conducta.

Un gazoduct şi un cablu de telecomunicaţii care leagă Finlanda şi Estonia sub Marea Baltică au fost avariate în ceea ce ar putea fi un act deliberat, a declarat marţi guvernul finlandez.

Președintele finlandez Sauli Niinistö afirmă că avariile la o conductă submarină de gaz și la un cablu de telecomunicații care leagă Finlanda de Estonia par să fi fost cauzate de „o activitate externă” .

Operatorii sistemelor de gaze finlandeze și estoniene au declarat duminică că au observat o scădere neobișnuită a presiunii în conducta Balticconnector, după care au oprit fluxul de gaze, scrie AP.

Recomandări

CIOLACU IA MĂSURI ANTI-SHRINKFLAȚIE
A8 FACE PROGRESE
ÎNCEPE CAMPANIA ELECTORALĂ
COMPANIILE RESIMT SCĂDERI DUPĂ PANDEMIE
TRUMP ÎL ACUZĂ PE BIDEN
PROFESORII VOR LUCRA CU A.I.

Marți, guvernul finlandez a declarat că au fost avariate atât conducta de gaz, cât și un cablu de telecomunicații dintre cele două țări NATO.

Publicaţia finlandeză Iltalehti (IL) a citat o sursă din domeniul politicii externe şi de securitate care a declarat că guvernul şi forţele de apărare finlandeze suspectează Rusia că a atacat conducta. 

Citește și: