• Ea susţine că Ministerul Familiei este deja parte din „Pactul pentru Tineri”.
  • Ea spune că Ministerul pune la dispoziţia primarilor din toată ţara 50 de milioane de euro, fonduri nerambursabile prin PNRR, pentru 150 de centre de zi.
  • Primăriile pot depune proiectele până la 10 aprilie 2023.

Ministrul Familiei, Gabriela Firea, a participat la dezbaterea pe tema abandonului şcolar organizată în Parlamentul României de către Comisia de învăţământ din Camera Deputaţilor şi CONAF – Confederaţia Naţională pentru Antreprenoriat Feminin.

„Ultimele statistici oficiale disponibile sunt dezarmante: 16.500 de adolescente şi tinere până în 20 ani au născut în 2021, 700 dintre ele aveau sub 15 ani. Viaţa lor a luat un alt drum, iar multe dintre ele au fost nevoite să renunţe la şcoală”,a scris pe Facebook Gabriela Firea.

Ea susţine că Ministerul Familiei este deja parte din „Pactul pentru Tineri”, alături de Ministerul Educaţiei, Ministerul Muncii şi CONAF – Confederaţia Naţională pentru Antreprenoriat Feminin.

Recomandări

X PERCEPE O NOUĂ TAXĂ
FACEM ECONOMIE LA ELECTRICITATE
MEGHAN ÎȘI LANSEAZĂ NOUL BRAND
MOMENTUL ATACULUI
ESA CREEAZĂ O ECLIPSĂ ARTIFICIALĂ
SOMN UȘOR, TRUMP!

„Abandonul şcolar este o realitate a comunităţilor din România, indiferent de etnie. Mă bucur că specialiştii din Ministerul Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse şi Autoritatea Naţională pentru Protecţia Drepturilor Copilului şi Adopţie au realizat Legea Prevenirii Separării Copilului de Familie, un proiect asumat în PNRR şi care a fost aprobat de Guvernul României. Înfiinţăm Observatorul Naţional al Copilului, prima bază de date care va cuprinde informaţii despre toţi copiii vulnerabili din România”, mai arată Gabriela Firea.

Ea spune că Ministerul pune la dispoziţia primarilor din toată ţara 50 de milioane de euro, fonduri nerambursabile prin PNRR, pentru 150 de centre de zi. Primăriile pot depune proiectele până la 10 aprilie 2023, individual sau în parteneriat cu organizaţii acreditate ca furnizori de servicii sociale.

„Îi asigur pe toţi primarii că suntem la dispoziţia lor pentru orice fel de întrebare şi că avem resursele necesare. Reducerea abandonului şcolar trebuie să fie un efort de echipă: instituţii responsabile, Biserică, societate civilă. În aceeaşi echipă putem găsi soluţii pentru mai puţine mame minore. Ştiţi foarte bine că îmi doresc mult creşterea natalităţii în România şi am iniţiat proiecte în acest sens. Însă, natalitatea trebuie să crească sănătos şi să avem mame care să poată creşte pruncii care vin pe lume”, mai spune Gabriela Firea.