• Firmele de curierat sunt obligate să raporteze către ANAF informații despre clienții care plătesc cash pentru coletele comandate online.
  • Scopul: să stăm mai bine la colectarea de taxe și impozite, spune Dan Cărbunaru, purtătorul de cuvânt al Guvernului. Legea va începe să se aplice după publicarea în Monitorul Oficial.
  • Datele clienților vor fi păstrate la ANAF timp de cinci ani, apoi șterse. Câteva dintre acestea sunt: numele și adresa cumpărătorului, dar și ale vânzătorului; numărul de înregistrare al coletului și contravaloarea bunului livrat.

Încasați și, mai ales, raportați! Firmele de curierat sunt obligate să raporteze către ANAF informații despre clienții care plătesc cash pentru coletele comandate online.

Scopul: să stăm mai bine la colectarea de taxe și impozite, spune Dan Cărbunaru, purtătorul de cuvânt al Guvernului. Legea va începe să se aplice după publicarea în Monitorul Oficial.

Datele clienților vor fi păstrate la ANAF timp de cinci ani, apoi șterse. Câteva dintre acestea sunt: numele și adresa cumpărătorului, dar și ale vânzătorului; numărul de înregistrare al coletului și contravaloarea bunului livrat.

Recomandări

LA VREMURI NOI, ROȚI NOI
IRAN ȘI ISRAEL CONTINUĂ CONFRUNTAREA
TAYLOR SWIFT, CRITICATĂ DUR DE COURTNEY LOVE
SUNAK PUNE STOP FUMATULUI
VICTORIA BECKHAM A ÎMPLINIT 50 DE ANI
ȘEFUL NATO A VORBIT CU IOHANNIS

Suntem printre fruntași, în UE, la acest capitol, alături de Grecia și Malta. Cel mai bine se descurcă suedezii, croații și ciprioții. Veniturile României din TVA, pentru acest an, sunt estimate la 79 de miliarde de lei, în creştere cu peste 30% față de 2020.