• Florăriile turcești se grăbesc să trimită cât mai multe flori în Marea Britanie pentru a face față numărului mare de comenzi după moartea reginei Elisabeta.
  • Comenzile pentru flori au crescut cu 90% de la moartea reginei, însă florarii turci au reușit să satisfacă doar aproximativ 40% din cerere.
  • Creșterea cererii a făcut ca florarii să fie nevoiți să închirieze avioane pentru a livra florile în Marea Britanie.

Florăriile turceşti recurg la avioane de marfă în loc de camioane, grăbindu-se să trimită cât mai multe flori în Marea Britanie pentru a face faţă numărului uriaş de comenzi după moartea Reginei Elisabeta, scrie Reuters.

Comenzile pentru flori tăiate au crescut cu 90% de la moartea reginei, a declarat Selcuk Celebi, membru al Bursei de Mărfuri din Antalya, adăugând că florarii turci au reuşit să satisfacă aproximativ 40% din cerere.

,,Este sfârşitul sezonului în Antalya. Ne aflăm într-o perioadă în care producţia din zonele muntoase din provincia Isparta este în declin” , a declarat Celebi pentru Reuters.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
OFICIAL, AVEM O NOUĂ STAȚIUNE
SCANDAL CU SÂNGE INFECTAT ÎN UK
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
APPLE ADUCE UN NOU MAGAZIN DE APLICAȚII
CE „MIAU” FĂCUT...

Creşterea cererii a făcut ca florarii să fie nevoiţi să închirieze avioane pentru a livra florile în Marea Britanie. Astfel, transportul durează o zi, faţă de o săptămână cu camionul, a spus Celebi.

Filiala Turkish Cargo a declarat că a început să expedieze peste 500.000 de flori, cântărind aproximativ 13 tone, în Anglia pentru înmormântare, din Antalya şi Isparta.

,,Turkish Cargo a livrat aproximativ patru tone de flori la Londra de la începutul săptămânii” , a precizat compania,

Între 5 şi 12 septembrie, datele oficiale au arătat că exporturile de flori din Turcia către Anglia au crescut cu 40%, comparativ cu anul trecut.