• Premierul Florin Cîțu i-a demis din funcții pe Vlad Voiculescu și pe Andreea Moldovan.
  • Sorin Ioniţă, analist de politici publice: Ţara lui Urmuz: dai afară singurul epidemiolog din guvern fiindcă a călcat pe başchet nişte militari, pe teme de gestionarea epidemie.
  • Ioniță: Cum o să joace cartea asta USR-Plus, habar n-am, că şi pe acolo lucrurile sunt complicate.

Sorin Ioniţă, analist de politici publice şi fondator al think tankului ExpertForum (EFOR), e de părere că ţinta principală a demersului premierului Cîţu a fost secretarul de stat Andreea Moldovan (foto), singurul epidemiolog din guvern care ar fi „călcat pe başchet nişte militari, pe teme de gestionarea epidemiei”.

Analistul de politici publice a comentat, pe Facebook, demiterea ministrului Sănătății Vlad Voiculescu şi a secretarului de stat Andreea Moldovan.

Ţara lui Urmuz: dai afară singurul epidemiolog din guvern fiindcă a călcat pe başchet nişte militari, pe teme de gestionarea epidemiei. Apoi te înşiri pe la toate TV-urile şi ceri ‘numirea la Sănătate a unui profesionist’. Evident e vorba de Andreea Moldovan, nu în primul rând Vlad Voiculescu, ea având marele dezavantaj pentru unii că era tehnician din sistem, medic epidemiolog respectat, ştie cu pandemia şi mecanismele DSP-urilor mai bine decat Arafat şi avea argumente. Şi era şi civil, culmea nesimţirii”, a fost mesajul postat de Sorin Ioniță, pe Facebook.

Recomandări

BLINKEN, AVERTISMENT CĂTRE CHINA
O NUNTĂ CU PERIPEȚII
400 DE CADAVRE, GĂSITE ÎN GAZA
JOE BIDEN, DECLARAȚIE ȘOCANTĂ
MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
ECONOMIA AMERICANĂ ÎNCETINEȘTE

Deci data viitoare când vă mai miraţi de ce n-avem specialişti prin ministere, eventuali chiar civili, ci aparatciki de partid, aveţi aici un studiu de caz cum funcţionează treaba. Cel mai amuzant e cum o să ceară toţi acuma numirea “unui profesionist”, în aplauzele ipocrite a 90% din presă. Cum o să joace cartea asta USR-Plus, habar n-am, că şi pe acolo lucrurile sunt complicate”, a adăugat Sonin Ioniță, pe Facebook.