Florin Cîțu, despre manifestația anti-restricții: A fost un protest cinic

Sursa Foto: Hepta

Premierul Florin Cîțu a declarat duminică dimineață, după ce a fost vaccinat cu a treia doză anti-COVID, că manifestația de sâmbătă seară din București a fost „un protest cinic”.

„Obiectivul respectiv (de 10 milioane de persoane vaccinate până în septembrie – n.r.) era legat de numărul de doze pe care puteam să îl avem pentru a vaccina persoanele. Implicit spuneam că vom avea în România dozele respectivele. Ne uităm acum şi m-am uitat şi la protestul de ieri, la un protest cinic, în ziua în care aveam cel mai mare număr de persoane vaccinate şi vedem că avem multe explicaţii. Unul dintre ele este că avem un partid în România şi avem o mişcare susţinută şi de partide care ar fi fost oarecum pro-europene care au un mesaj antivaccinare”, spune Florin Cîţu, întrebat de ce obiectivul pe care l-a anunţat în primăvară nu a fost atins.

El a mai spus că mesajul anti-vaccin „e un mesaj cu care trebuie să ne luptăm” și le-a cerut liderilor politici să se dezică de campaniile anti-vaccinare.

„Este responsabilitatea fiecăruia dintre noi și atunci când ne vaccinăm ne protejăm pe noi, dar și familia. Persoanele care sunt vaccinate nu au mai multe restrictiții. Iresponsabilitatea unor oameni pică pe alți români, vom asigura resursele necesare, sunt din ce în cei mai mulți oameni care sunt vaccinați și se întreabă de ce trebuie să plătească pentru ceilalți, iresponsabili”, a mai spus premierul.

Premierul a primit azi doza de rapel (booster) împotriva Covid-19, la centrul de vaccinare din cadrul Spitalului Universitar de Urgență Militar Central „Dr. Carol Davila”.