• Florin Cîțu a minimalizat scandalul uciderii ursului Arthur.
  • Premierul a spus că în spațiul public circulă informații care nu ar fi corecte în legătură cu acest caz.

„Am avut o discuție cu domnul ministru (Tanczos Barna, n.red.). Înțeleg că există o anchetă, vom vedea care vor fi rezultatele. Se pare că nu toate informațiile din spațiul public sunt corecte, dar se pare că nu este cel mai mare urs, până la urmă. Vom vedea care sunt concluziile anchetei”, a declarat Florin Cîțu, miercuri, într-o conferință de presă la Guvern.

Astăzi, organizațiile Agent Green și VGT din Austria au condamnat uciderea ursului brun Arthur de către prințul Emanuel von Liechtenstein. Ecologiștii susțin că este vorba despre braconaj și că animalul împușcat este probabil cel mai mare din UE.

Citește și Cine este prinţul acuzat că l-a ucis pe Arthur, cel mai mare urs din România

Recomandări

ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
CÂND ADERĂ MOLDOVA LA UE
CUM ÎNVINGE EUROPA CRIZA ENERGETICĂ
PRĂBUȘIREA PODULUI DIN BALTIMORE
CILLIAN MURPHY DEVINE VEGAN
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE

De asemenea, ministrul mediului a declarat că există numeroase cereri pentru urși problemă, iar pentru zona respectivă a fost aprobată o singură cerere. Tanczos Barna a mai declarat că este extrem de complicat să se stabilească exact ursul.

Anterior, Garda de Mediu a anunțat că verifică dacă s-a respectat Ordinul ministrului Mediului, de care s-a folosit prințul Emanuel von und zu Liechtenstein.