Miercuri, 5 mai 2021, Florin Cîțu a susținut o conferință de presă după ședința de Coaliție. Premierul a vorbit în cadrul conferinței și despre campania de comunicare pe tema vaccinării în România.

„Eu am văzut artiști care s-au vaccinat și promovează vaccinarea. Nu trebuie să vină Guvernul să împingă lumea de la spate să se vaccineze. Vaccinul este un bun public”, a declarat Florin Cîțu.

Premierul a mai spus că din acest weekend, cei care doresc să se vaccineze o pot face fără programare. Au nevoie doar de un buletin.

Recomandări

ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
CÂND ADERĂ MOLDOVA LA UE
CUM ÎNVINGE EUROPA CRIZA ENERGETICĂ
PRĂBUȘIREA PODULUI DIN BALTIMORE
CILLIAN MURPHY DEVINE VEGAN
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE

„Nu mai există nicio scuză să nu ne vaccinăm”, a spus Cîțu.

Întrebat de Marga Nițu, corespondent Aleph News, dacă Guvernul va oferi stimulente românilor pentru a-i încuraja să se vaccineze, Florin Cîțu a spus că: „Cel mai bun stimulent este revenirea la normalitate. Dacă până la finalul lunii nu atingem borna de 5 milioane de vaccinați, restricțiile nu se vor ridica”.

Restaurantele deschise doar pentru persoanele vaccinate, discriminare sau nu?

Cîţu a fost întrebat, miercuri, dacă nu este discriminare faptul că restaurantele ar putea fi deschise doar pentru persoanele vaccinate.

„Vineri va fi comitetul interministerial şi acestea sunt propuneri pe care le vom discuta împreună cu Ministerul Sănătăţii, Ministerul Afacerilor Interne, Ministerul Justiţiei şi vom vedea şi care vor fi, de fapt, soluţiile. Până la urmă există un mod de a motiva populaţia, fiecare ţară are un mod de a motiva populaţia. Am văzut că şi Germania foloseşte această metodă, dacă Germania este OK să motiveze, să aibă beneficii pentru persoanele vaccinate, cred că putem şi să fim şi noi OK”, a răspuns premierul.

Până la urmă, adaugă prim-ministrul, vaccinarea este singura soluţie de a scăpa de pandemie şi este normal ca restricţiile să fie ridicate pentru cei care se vaccinează.

Ministrul german al Justiţiei, Christine Lambrecht, a anunţat că Germania va ridica mai multe restricţii pentru persoanele vaccinate împotriva COVID-19. Ministrul s-a referit la obligativitatea unui test negativ la intrarea în magazine sau limitările întâlnirilor private.

Premierul Florin Cîțu a anunțat că petrecerile private ar putea fi permise din luna iunie dacă populația se va vaccina.