• Premierul Florin Cîțu anunță că PNRR va fi aprobat la toamnă
  • Premierul susține că toate țările vor primi un avans în acest anț
  • Florin Cîțu: „Nu este nicio problemă, contează să luăm toți banii”

Premierul Florin Cîțu a anunțat că Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă al României va fi aprobat la toamnă. Comisia Europeană intră în vacanță, mai sunt țări în situația României, a precizat Cîțu.

Premierul Florin Cîțu spune că nu este nicio problemă dacă planul va fi aprobat la toamnă, deoarece toate țările vor primi un avans în acest an.

Prim-ministrul a mai anunțat că în această perioadă sunt făcute mai multe observații și clarificări, astfel încât planul să fie foarte bun.

Recomandări

SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT
JILL BIDEN A SCRIS O CARTE PENTRU COPII

„Cei de la Comsia Europeană intră în vacanță. Sunt vreo șase, șapte țări care vor avea PNRR la toamnă. Nu este nicio problemă, contează să luăm toți banii. Aprobarea va fi la toamnă. Acum sunt clarificări. Sunt detalii tehnice pentru a ne asigura că vom lua acești bani. Eu vreau să mă asigur că avem un plan foarte bun”, a spus Florin Cîțu, la DigiTV.

România va primi prin PNRR aproape 30 de miliarde de euro.

Guvernul României a trimis Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) către Comisia Europeană la începutul lunii iunie, însă Comisia Europeană a transmis autorităţilor de la Bucureşti o serie de observaţii.

Europarlamentarul PSD Victor Negrescu a declarat la Aleph News că, în cazul în care PNRR va fi aprobat în toamnă, acest lucru va duce la întârzieri mari.

Comisia Europeană a început, la mijlocul lunii iunie, să aprobe primele PNRR-ul. Startul a fost dat de Spania şi Portugalia, iar Corina Crețu, europarlamentar Pro România și fost comisar european, anunță că peste jumătate din statele membre UE vor avea aprobate planurile de redresare până la finalul acestei săptămâni. România este în afara programului pe termen scurt al Comisiei Europene.