• Focarele interne de COVID-19 au afectat activitățile fabricilor din China și cererea de pe piață, a declarat statisticianul biroului, Zhao Qinghe.
  • Potrivit biroului de statistică, activitatea de afaceri non-manufacturieră a scăzut, de asemenea, cu 6,5 puncte procentuale la 41,9.
  • Cu toate acestea, industria construcțiilor a continuat să se extindă, în special sectorul construcțiilor de inginerie civilă. Este de așteptat ca progresele din industria construcțiilor să joace un rol în susținerea redresării economice, potrivit lui Zhao.

Activitatea manufacturieră din China a scăzut în aprilie la cel mai scăzut nivel din ultimele șase luni, în condițiile în care au continuat închiderile în Shanghai și în alte centre de producție, în încercarea de a gestiona focarele de COVID-19, potrivit unui studiu publicat sâmbătă.

Indicele lunar al managerilor de achiziții, publicat de Biroul Național de Statistică din China, a scăzut la 47,4 în aprilie, față de 49,5 în martie, pe o scară de 100 de puncte. Cifrele sub 50 arată o contracție a activității, scrie Global News.

Focarele interne de COVID-19 au afectat activitățile fabricilor din China și cererea de pe piață, a declarat statisticianul biroului, Zhao Qinghe.

Recomandări

P.E. LUPTĂ CONTRA TRAFICULUI DE FIINȚE UMANE
PRAFUL SAHARIAN ACOPERĂ GRECIA
OPTIMUS VA FI UN ROBOT „SENSIBIL”
LE FACEM FAȚĂ?
CARE-I SOARTA PENTRU TESLA?
CE ALEGE ZUCKERBERG ÎN MODĂ

Unele întreprinderi au redus sau oprit producția, cu întreruperi în logistică, precum și în aprovizionarea cu materii prime și componente.

Shanghai, cel mai populat oraș din China, a petrecut săptămâni întregi în aprilie sub izolare. Capitala, Beijing, a început săptămâna aceasta să testeze în masă milioane de locuitori.

În nord-est, autoritățile din Changchun și Jilin au petrecut, de asemenea, cea mai mare parte a lunii aprilie în regim de izolare, forțând producătorii de automobile și alte fabrici să închidă. Alte orașe chineze mai mici s-au confruntat, de asemenea, cu închideri la nivelul întregului oraș sau al districtelor.

Potrivit biroului de statistică, activitatea de afaceri non-manufacturieră a scăzut, de asemenea, cu 6,5 puncte procentuale la 41,9.

Activitatea din industria serviciilor a scăzut la 40, de la 46,7 în luna precedentă, deoarece activitatea în sectoare precum transportul aerian, cazarea și cateringul a fost afectată în timpul epidemiilor, a precizat biroul.

Cu toate acestea, industria construcțiilor a continuat să se extindă, în special sectorul construcțiilor de inginerie civilă. Este de așteptat ca progresele din industria construcțiilor să joace un rol în susținerea redresării economice, potrivit lui Zhao.