• Sute de milioane de dolari donate pentru procesele lui Donald Trump au fost deturnate.
  • Trump a anunțat victoria, deși nu avea cifre clare.
  • Donald Trump acuză Comitetul că vrea să îl împiedice să mai candideze.

Poți spune orice despre Donald Trump, dar nu că nu știe să își atragă susținători care să creadă orbește în el. I-a convins chiar să doneze sute de milioane de dolari ca să îi susțină costurile proceselor deschise pentru alegerile despre care a susținut până în pânzele albe că sunt fraudate.

După aceea, nici măcar nu i-a mai folosit în scopul pentru care i-a cerut. Deși, dintre toți cei apropiați și implicați în campanie, foarte puțini îi susțineau teza că a fost furat la voturi.

Unul dintre ei este avocatul Rudy Giuliani, despre care șefii de campanie ai lui Trump credeau că este intoxicat cu informații false.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

„În timpul investigației comitetului am găsit dovezi că echipa lui Trump a indus în eroare donatorii despre modul și scopul pentru care vor fi folosite fondurile lor. Nu a fost doar o mare minciună, a fost marea fraudă”, a spus Zoe Lofgren, reprezentant democrat în Congres.

„Îmi amintesc că am spus, din câte îmi amintesc, am spus că nu ar trebui să declarăm victoria până când nu o să avem o imagine mai clară a numerelor.”, a spus Jason Miller, consilier în campania lui Donald Trump.

„Cred că primarul Giuliani spunea că am câștigat. Că ne-au furat. De unde veneau voturile? Trebuie să spunem că am câștigat și că oricine nu era de acord cu această poziție era o persoană slabă.”

„Este o fradă la adresa publicului american. Este o rușine pentru țara noastră. Deci suntem gata să câștigăm aceste alegeri. Sincer, am câștigat alegerile astea. Am câștigat alegerile astea.”

Donald Trump a publicat o scrisoare de 12 pagini, în care acuză Comitetul care investigheză evenimentele din 6 ianuarie 2021 că este o rușine pentru tot ce este sfânt în Constituția americană și că nu are reprezentare egală între democrați și republicani.

Nouă din cele 12 pagini sunt umplute cu teorii ale conspirației pe care le-a folosit și când i-a chemat pe susținătorii lui la Capitoliu. Donald Trump a pierdut toate cele peste 50 de procese deschise pentru fraudă la alegerile din 2020.

La o noua serie de audieri, foști consilieri de campanie ai lui Trump au spus că i-au zis lui Trump că ipoteza că a fost furat e aberantă, că nu are argumente și că ar trebui să înceteze, dar Trump a mers pe pista lui.