• Racheta balistică intercontinentală neînarmată Minuteman III a fost lansată de la baza Vandenberg Air Force Base din California.
  • Acest test de lansare face parte din activitățile de rutină și periodice menite să demonstreze că descurajarea nucleară a Statelor Unite este sigură.
  • Minuteman III este cunoscut în mod tradițional ca fiind singurul picior terestru al triadei nucleare americane.

Forțele aeriene americane au testat marți o rachetă cu rază lungă de acțiune, neînarmată și cu capacitate nucleară, potrivit Air Force Global Strike Command.

Racheta balistică intercontinentală neînarmată Minuteman III, echipată cu un vehicul de reintrare de test, a fost lansată de la baza Vandenberg Air Force Base din California și a parcurs 4.200 de mile până la un poligon de testare din apropierea Insulelor Marshall.

Racheta, lansată la ora 12:49 a.m. PT, a avut ca scop să demonstreze disponibilitatea forțelor nucleare americane și să ofere încredere în letalitatea și eficiența descurajării nucleare a națiunii”, se arată într-un comunicat al Forțelor Aeriene.

Recomandări

ALTMAN PORNEȘTE RĂZBOIUL CU GOOGLE
100 LIDERI MONDIALI DAU STARTUL JO
CE ÎNSEAMNĂ TULBURAREA ARFID?
CE ESTE TULBURAREA ARFID?
CE DESTINAȚII VIZITEZI VARA ASTA?
UNDE CONDUCI ÎN WEEKEND?

Acest test de lansare face parte din activitățile de rutină și periodice menite să demonstreze că descurajarea nucleară a Statelor Unite este sigură, securizată, fiabilă și eficientă pentru a descuraja amenințările secolului XXI și pentru a-i liniști pe aliații noștri. Astfel de teste au mai avut loc de peste 300 de ori înainte, iar acest test nu este rezultatul evenimentelor mondiale actuale, continuă comunicatul.

La începutul acestei luni, SUA au amânat un test de rachetă planificat de mult timp cu o rachetă balistică intercontinentală Minuteman III neînarmată, din cauza îngrijorărilor legate de răspunsul furios al Chinei la călătoria președintelui Camerei Reprezentanților, Nancy Pelosi, în Taiwan. În martie, secretarul Apărării

Lloyd Austin a anulat, de asemenea, un test planificat al unei rachete balistice intercontinentale Minuteman III pentru a evita orice acțiune care ar putea fi înțeleasă sau interpretată greșit în timpul tensiunilor sporite cu Rusia, a declarat la acea vreme purtătorul de cuvânt al Pentagonului, John Kirby.
SUA își testează în mod regulat sistemul de arme intercontinentale pentru a-i verifica precizia și fiabilitatea.

Nu faceți nicio greșeală – triada noastră nucleară este piatra de temelie a securității naționale a țării noastre și a aliaților noștri din întreaga lume, a declarat într-o declarație colonelul Chris Cruise, comandantul Escadrilei 576th Flight Test Squadron.

Această lansare de testare programată este demonstrativă pentru modul în care flota ICBM a națiunii noastre ilustrează gradul nostru de pregătire și fiabilitatea sistemului de arme. Este, de asemenea, o platformă excelentă pentru a arăta seturile de abilități și expertiza personalului nostru de întreținere a armelor strategice și a echipajelor noastre de rachete care mențin o vigilență de nezdruncinat pentru a apăra patria.

Minuteman III este cunoscut în mod tradițional ca fiind singurul picior terestru al triadei nucleare americane. Celelalte două părți ale triadei sunt rachetele balistice Trident lansate de pe submarine și armele nucleare transportate de bombardierele strategice cu rază lungă de acțiune.