• Forțele turcești au cerut mai întâi vehiculului să oprească.
  • O anchetă judiciară și administrativă este în curs de desfășurare.
  • Provincia Van este situată în apropierea graniței Turciei cu Iranul.

Forțele de securitate turce au ucis un copil duminică după ce au deschis focul asupra unui vehicul care transporta migranți din provincia estică Van, în apropiere de granița Turciei cu Iranul, a declarat marți un oficial local pentru CNN.

Oficialul, care face parte din biroul guvernatorului din Van, a declarat că ADN-ul băiatului este în curs de examinare pentru a i se dezvălui identitatea. Vârsta copilului nu a fost confirmată. Alte douăsprezece persoane au fost rănite în urma incidentului, dar au o stare bună, a precizat oficialul, adăugând că niciunul dintre cei răniți nu era copil.

Potrivit unei declarații publicate duminică de biroul guvernatorului, forțele turcești au cerut mai întâi vehiculului să oprească. Când acesta a continuat să meargă mai departe, forțele de securitate au deschis focul în încercarea de a opri vehiculul.

Recomandări

MENIU A LA GREC
ȘOȘOACĂ INTRĂ ÎN CURSA PENTRU PMB
AVEREA LUI MUSK CREȘTE
TURIST ÎN AL NOUĂLEA CER
MUSK FACE CONCEDIERI LA TESLA
O LUNĂ DE SCHENGEN

După ce s-a oprit, personalul turc a constatat că vehiculul era folosit pentru introducerea ilegală de migranți și a găsit în el 40 de migranți în situație neregulamentară, potrivit comunicatului.
Deși forțele au țintit spre roțile vehiculului, o persoană a fost ucisă de un glonț care a ricoșat de la sol, se arată în comunicat.

Eforturile sunt în curs de desfășurare pentru a-l captura pe șoferul vehiculului și pe traficantul de migranți care a reușit să fugă după incident. O anchetă judiciară și administrativă este în curs de desfășurare, a adăugat comunicatul. Kemal Tosun, care a fost martor la incident, a declarat pentru postul de televiziune Serbest TV din Turcia că unele dintre persoanele din vehicul au reușit să scape. Un alt martor ocular, Dindar Tosun, a declarat că a văzut familii cu copii printre migranți.

Provincia Van este situată în apropierea graniței Turciei cu Iranul și servește ca rută de tranzit pentru migranții care vin din Iran, Afganistan, Pakistan și Asia Centrală.