• Forțele armate ale Ucrainei se confruntă cu o nouă și neașteptată amenințare, după ce soldații au împușcat și recuperat o „dronă sinucigașă” de fabricație iraniană folosită de Rusia.
  • Descoperirea șocantă a fost găsită pe câmpul de luptă în apropiere de Kupiansk, în Harkov.
  • Contul oficial de Twitter al armatei ucrainene a postat imagini cu un dispozitiv pe care l-a recuperat.

Forțele armate ale Ucrainei se confruntă cu o nouă și neașteptată amenințare, după ce soldații au împușcat și recuperat o „dronă sinucigașă” de fabricație iraniană folosită de Rusia.

Descoperirea șocantă a fost găsită pe câmpul de luptă în apropiere de Kupiansk, în Harkov. Contul oficial de Twitter al armatei ucrainene a postat imagini cu un dispozitiv pe care l-a recuperat.

Fotografiile arată un UAV Shahed-136 parțial distrus. Dispozitivul avea inscripții rusești pe el, dar se știe că a fost fabricat în Iranul antioccidental.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
OFICIAL, AVEM O NOUĂ STAȚIUNE
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
CE „MIAU” FĂCUT...
UNDE MERGI AZI?
ORADEA CHEAMĂ DIASPORA ACASĂ

Potrivit experților de la Fabrica Militară, dispozitivul este o dronă modernă de tip swarming”, fabricată și dezvoltată de Iran.

Aceasta conține 400 kg de ceea ce se numește muniție de pândă” – care este folosită în principal pentru a lovi ținte la sol. Pe lângă faptul că a fost folosită în Ucraina, a fost folosită și în Yemen.

Drona sinucigașă transportă, de asemenea, patru bombe Sadid-345 PGM, care sunt rachete ghidate capabile să arunce în aer ținte uriașe. Cu toate acestea, se pare că adăugarea acestor mașinării mortale – despre care nu se știe câte are de fapt Rusia – nu i-a ajutat deloc pe oamenii lui Vladimir Putin.

Războiul eșuat al Rusiei în Ucraina a costat țara aproximativ 1 miliard de lire sterline în arme în doar trei săptămâni, după ce trupele sale au fost împinse înapoi din Ucraina aproape exact unde se aflau în 2014.

Ca parte a unei mișcări strategice ucrainene, țara a recâștigat cea mai mare parte a teritoriului pierdut, ceea ce înseamnă că Rusia a petrecut aproximativ șase luni invadând țara și nu a plecat cu aproape nimic.

De fapt, a pierdut mai mult decât a câștigat. Iar acum că vestea pierderilor grele a ajuns la trupele sale, cei care sunt forțați să lupte sub conducerea președintelui rus Vladimir Putin se predau în masă.

Potrivit lui Serhiy Haidai, guvernatorul din Luhansk, soldații ruși înțeleg lipsa de speranță a situației lor”. El a explicat: „Aflând despre numărul de morți (aproximativ 43.000), trupele rusești refuză să lupte pe teritoriul Ucrainei, plățile către ocupanții răniți au fost oprite.

Comandamentul militar al Federației Ruse a suspendat trimiterea de noi unități, deja formate, pe teritoriul Ucrainei”.