• România nu poate face faţă ameninţărilor la securitatea regională
  • Breedlove propune o strategie pentru Marea Neagră
  • Breedlove: „Crimeea dă control Rusiei în nordul Mării Negre”

Cât de bine stăm, din punct de vedere militar? „Dă, Doamne să fie pace!” Dacă ne atacă ruşii, România nu are cu ce să se apere.

În Marea Neagră, trebuie să trecem de la poliție aeriană la apărare aeriană, piloții să poată răspunde amenințărilor”, a spus generalul Phillip Breedlove.

E avertismentul indirect al generalului american Phillip Breedlove, fost comandant suprem NATO în Europa. Rusia are si mai mult control în regiunea Marii Negre, după ce a anexat Crimeea. A dus acolo arme mult mai sofisticate decât are NATO.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

Generalul american cere ca România să treacă la următorul nivel din NATO – de la poliţie aeriană la apărare aeriană. El mai spune ca e nevoie urgentă şi de o strategie de securizare a Mării Negre.

Şicanele comandate de Kremlin sunt tot mai dese în Marea Neagră. Cel mai recent caz e de acum două săptămâni, când un avion de luptă rusesc a zburat la mică distanță de un distrugător american.

Florin Jipa, de la Monitorul Apărării şi Securităţii, a participat la conferinţa generalul Breedlove și a explicat, la Aleph News, în ce constă pericolul.

Generalul a spus că rușii au militarizat Crimeea, în timp ce și-au dezvoltat mijloace defensive decât ale NATO. El consideră că în viitor Rusia încă face parte din țările care încă mai luptă pentru teritoriu și e posibilă o surpriză strategică chiar în zona Mării Negre. De aceea, a cerut administrației Biden să vină cu o strategie pentru Marea Neagră”, a explicat Florin Jipa.