• Andrew Wood, care a fost ambasador la Moscova în perioada 1995-2000, a vorbit despre atrocitățile pe care mulți le-au descris ca fiind crime de război și a spus că mulți din Rusia vor simpatiza cu Ucraina.
  • „Trebuie să ne amintim că acesta este un război la care iau parte mulți civili.
  • Este, de asemenea, un război pe care, în zona în care rușii l-au pierdut, unii dintre ei sunt probabil destul de speriați și reacțiile lor sunt în consecință răutăcioase, dar emoțional, poate, de înțeles”.

Andrew Wood, care a fost ambasador la Moscova în perioada 1995-2000, a vorbit despre atrocitățile pe care mulți le-au descris ca fiind crime de război și a spus că mulți din Rusia vor simpatiza cu Ucraina.

Acțiunile „malefice” ale soldaților ruși în Ucraina – cu peste 300 de cadavre descoperite în orașul Bucha, inclusiv civili cu mâinile legate la spate – sunt „poate de înțeles”, a declarat un fost ambasador britanic în Rusia, relatează INews.

Vorbind pentru Sky News despre ceea ce este posibil să spună această țară atunci când va fi interogată marți de Consiliul de Securitate al Națiunilor Unite cu privire la ultimele rapoarte privind crimele în masă din Ucraina, fostul diplomat a spus: „Vor fi negări viguroase, nu sunt ei, nu au făcut niciodată așa ceva, nu ar face niciodată”.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

Vorbind în „apărarea ușoară” a rușilor după atrocitățile observate în orașul de navetiști, Bucha, care au stârnit o condamnare internațională, el a spus: „Trebuie să ne amintim că acesta este un război la care iau parte mulți civili. Este, de asemenea, un război pe care, în zona în care rușii l-au pierdut, unii dintre ei sunt probabil destul de speriați și reacțiile lor sunt în consecință răutăcioase, dar emoțional, poate, de înțeles”.

Dar Wood a adăugat că acțiunile Rusiei au fost „absolut de neiertat” și a sugerat că mulți ruși ar crede în acuzațiile de crime de război care au fost comise.