Fostul ambasador britanic în Rusia: „Acțiunile forțelor rusești în Ucraina sunt malefice, dar, poate, de înțeles”

February 23, 2022 - Fort Dix, New Jersey, USA - The HHC 1st BN / 69th INF NYARNG is a New York Infantry Regiment is an infantry regiment of the USA Army. It is from New York City, part of the New York Army National Guard. These soldiers are training at the Fort Dix Range Complex on Range 59C. The 60mm mortar is a lightweight, man-portable, muzzle-loaded weapon, consisting of a smooth-bore metal tube fixed to a base plate with a lightweight bipod mount and a sight. They launch explosive shells in high-arcing ballistic trajectories. Mortars are typically used as indirect fire weapons for close fire support with a variety of ammunition (Credit Image: © U.S. Army/ZUMA Press Wire Service/ZUMAPRESS.com)

Andrew Wood, care a fost ambasador la Moscova în perioada 1995-2000, a vorbit despre atrocitățile pe care mulți le-au descris ca fiind crime de război și a spus că mulți din Rusia vor simpatiza cu Ucraina.

Acțiunile „malefice” ale soldaților ruși în Ucraina – cu peste 300 de cadavre descoperite în orașul Bucha, inclusiv civili cu mâinile legate la spate – sunt „poate de înțeles”, a declarat un fost ambasador britanic în Rusia, relatează INews.

Vorbind pentru Sky News despre ceea ce este posibil să spună această țară atunci când va fi interogată marți de Consiliul de Securitate al Națiunilor Unite cu privire la ultimele rapoarte privind crimele în masă din Ucraina, fostul diplomat a spus: „Vor fi negări viguroase, nu sunt ei, nu au făcut niciodată așa ceva, nu ar face niciodată”.

Vorbind în „apărarea ușoară” a rușilor după atrocitățile observate în orașul de navetiști, Bucha, care au stârnit o condamnare internațională, el a spus: „Trebuie să ne amintim că acesta este un război la care iau parte mulți civili. Este, de asemenea, un război pe care, în zona în care rușii l-au pierdut, unii dintre ei sunt probabil destul de speriați și reacțiile lor sunt în consecință răutăcioase, dar emoțional, poate, de înțeles”.

Dar Wood a adăugat că acțiunile Rusiei au fost „absolut de neiertat” și a sugerat că mulți ruși ar crede în acuzațiile de crime de război care au fost comise.

Exit mobile version