• Fostul coleg de școală al Regelui Charles și-a amintit cum a fost bătut și lovit” de bătăuși la școală.
  • Monarhul a frecventat Gordonstoun din Scoția în tinerețe și, deși mulți membri ai familiei regale au fost acolo și au mai fost și după aceea, el fiinf primul moștenitor al tronului care a frecventat această instituție.
  • El a părăsit școala în 1967 și a obținut în total cinci examene O-levels în limba engleză, literatură engleză, istorie, latină și franceză, precum și două examene A-levels în istorie și franceză.

Fostul coleg de școală al Regelui Charles și-a amintit cum a fost bătut și lovit” de bătăuși la școală.
Monarhul a frecventat Gordonstoun din Scoția în tinerețe și, deși mulți membri ai familiei regale au fost acolo și au mai fost și după aceea, el fiind primul moștenitor al tronului care a frecventat această instituție.

El a părăsit școala în 1967 și a obținut în total cinci examene O-levels în limba engleză, literatură engleză, istorie, latină și franceză, precum și două examene A-levels în istorie și franceză.

Fostul său coleg de clasă, Johnny Stonborough, s-a destăinuit acum despre perioada petrecută de monarh la școală. El a descris-o ca fiind destul de dură”, și-a amintit că Regele a fost lovit și bătut pe terenul de rugby.

Recomandări

EMANUEL PÂRVU AJUNGE LA CANNES
S-A RUPT COALIȚIA LA BUCUREȘTI
CUM ÎȚI PĂSTREZI CALMUL LA INTERVIU?
CE MĂNÂNC AZI?
PRINȚUL LOUIS A ÎMPLINIT ȘASE ANI
9/10 ANGAJAȚI SE CRED EXPERȚI IT

Vorbind în cadrul emisiunii Good Morning Britain, colegul de clasă a spus: A fost destul de dur. A fost foarte agresat și foarte izolat. Ne-a părut destul de rău pentru el atunci, dar problema era că, chiar dacă încercai să fii prieten cu el, asta însemna că apoi erai agresat pentru că erai unul dintre prietenii familiei regale. Era un mediu destul de dur”.

El a adăugat: Nu am fost în aceeași casă cu el, dar am fost în aceeași școală cu el timp de câțiva ani. Pe terenul de rugby se putea vedea asta, erau câteva persoane care spuneau că îl vor face pe Prințul Charles” și îl băteau în minge, îl trăgeau de urechi și îl loveau.”

Rapoartele au sugerat că Regelui Charles nu i-a plăcut perioada petrecută la Gordonstoun, dar acesta a minimizat adesea acest lucru.

În timpul unui discurs din Camera Lorzilor, pe care l-a ținut la mijlocul anilor 1970, a spus: Sunt mereu uimit de răutatea cu care se vorbește despre Gordonstoun și de utilizarea nepăsătoare a unor clișee vechi folosite pentru a-l descrie. A fost dură doar în sensul că a cerut mai mult de la tine ca individ decât majoritatea celorlalte școli – mental sau fizic. Sunt norocos, deoarece cred că m-a învățat foarte multe despre mine, despre abilitățile și dizabilitățile mele. M-a învățat să accept provocările și să iau inițiativa.”

El a adăugat într-un alt interviu: Nu mi-a plăcut școala atât de mult pe cât ar fi trebuit, dar asta doar pentru că sunt mai fericit acasă decât oriunde altundeva. Dar Gordonstoun mi-a dezvoltat voința și autocontrolul, m-a ajutat să mă disciplinez. Am intrat în aventură”. Aveam propria noastră brigadă de pompieri, aveam propriul serviciu de salvare pe mare, de salvare în munți, de salvamont pentru surf, de pază de coastă etc”.