• Fostul papă Benedict al XVI-lea, care a devenit primul suveran pontif care a demisionat în aproximativ 600 de ani, a murit la vârsta de 95 de ani.
  • Benedict a locuit la Vatican, un stat național separat care se află în limitele capitalei italiene Roma, după ce a încetat să mai fie Papă în 2013.
  • În ultimii ani devenise din ce în ce mai fragil, după ce își dedicase viața de după papalitate rugăciunii și meditației.

Fostul papă Benedict al XVI-lea, care a devenit primul suveran pontif care a demisionat în aproximativ 600 de ani, a murit la vârsta de 95 de ani. Papa Francisc, care l-a înlocuit în fruntea Bisericii Catolice, le-a cerut credincioșilor să se roage pentru el la finalul audienței sale generale de miercuri dimineață.

Starea de sănătate a Papei Emerit, așa cum a fost numit Benedict după ce a demisionat, a suferit o înrăutățire în ultimele ore” din cauza vârstei sale, a precizat Vaticanul, iar medicii îi monitorizează în permanență starea. Francisc a mers să-l viziteze pe Benedict la mănăstirea Mater Ecclesiae din Vatican City după audiență.

Benedict a locuit la Vatican, un stat național separat care se află în limitele capitalei italiene Roma, după ce a încetat să mai fie Papă în 2013. În ultimii ani devenise din ce în ce mai fragil, după ce își dedicase viața de după papalitate rugăciunii și meditației. Timp de sute de ani, înainte ca Benedict să devină Sfântul Părinte, papii au condus Biserica Catolică până la moartea lor, scrie NewsSky.

Recomandări

EMANUEL PÂRVU AJUNGE LA CANNES
S-A RUPT COALIȚIA LA BUCUREȘTI
CUM ÎȚI PĂSTREZI CALMUL LA INTERVIU?
CE MĂNÂNC AZI?
PRINȚUL LOUIS A ÎMPLINIT ȘASE ANI
9/10 ANGAJAȚI SE CRED EXPERȚI IT

La 11 februarie 2013, anunțul surprinzător al lui Benedict al XVI-lea de a se retrage a șocat lumea catolică și a forțat biserica să se confrunte cu un eveniment pe care nu-l mai văzuse de secole. Acesta a declarat că a vrut să demisioneze deoarece nu mai avea puterea fizică și mentală de a conduce biserica.