Giorgia Meloni şi-a reafirmat sprijinul pentru Ucraina într-o convorbire cu Volodimir Zelenski

FOTO - Hepta
  • Giorgia Meloni a vorbit marţi cu Volodimir Zelenski anunţând intenţia de a efectua o vizită la Kiev şi asistenţă suplimentară.
  • La rândul său, Zelenski a declarat că Giorgia Meloni a decis furnizarea de asistenţă suplimentară în valoare de zece milioane de euro şi că analizează posibilitatea furnizării de sisteme antiaeriene Ucrainei.
  • Cei doi lideri au discutat şi despre condiţiile planului de pace elaborat de Kiev pentru oprirea conflictului militar cu Rusia.

Premierul Italiei, Giorgia Meloni, a vorbit marţi cu preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, anunţând intenţia de a efectua o vizită la Kiev şi asistenţă suplimentară, inclusiv militară, în valoare de zece milioane de euro.

Premierul Italiei a confirmat intenţia de a se deplasa la Kiev şi l-a invitat pe preşedintele Zelenski să vină în vizită la Roma” , a comunicat Guvernul italian, citat de agenţia de presă Adnkronos.

La rândul său, preşedintele Volodimir Zelenski a declarat că Giorgia Meloni a decis furnizarea de asistenţă suplimentară în valoare de zece milioane de euro şi că analizează posibilitatea furnizării de sisteme antiaeriene Ucrainei.

„I-am mulţumit premierului Italiei pentru solidaritate şi pentru susţinerea oferită Ucrainei” , a afirmat Zelenski. Cei doi lideri au discutat şi despre condiţiile planului de pace elaborat de Kiev pentru oprirea conflictului militar cu Rusia.