• Doi oameni au fost înjunghiaţi, iar unul decapitat în cea mai mare biserică romano-catolică din Nisa
  • Macron: Suntem atacaţi din cauza valorilor noastre, din cauza gustului libertăţii, din cauza posibilităţii libertăţii de credinţă. Nu vom ceda deloc
  • Un individ de 26 de ani, cunoscut serviciilor de securitate, a fost reținut la Lyon, relateză Le Figaro. 

Fostul premier din Malaezia, Mahathir Mohamad, a scris pe Twitter, că musulmanii au dreptul „să omoare milioane de francezi”, scriu jurnaliștii de la Le Parisien.

Cuvintele sale sunt cu atât mai șocante cu cât el a fost premier al unei țări cu 32 de milioane de oameni, până în luna martie a anului trecut. Mahathir Mohamad, în vârstă de 95 de ani, a făcut, joi, pe Twitter, mai multe aprecieri legate de atacul împotriva profesorului Samuel Paty.

Postarea a venit la câteva ore după ce joi, într-o biserică din Nisa, a avut loc un atac, în urma căruia doi oameni au fost uciși și unul decapitat, iar o persoană a fost rănită. Autoritățile franceze vorbesc despre un atac terorist.

Recomandări

AVERTISMENTUL LUI PUTIN CĂTRE OCCIDENT
CUM DEVII MAI PRODUCTIV LA MUNCĂ
ZIUA MONDIALĂ A RECICLĂRII
CUM VA FI VIAȚA ÎN WOVEN CITY
BIDEN FACE BANI PENTRU CAMPANIE
MACRON VA CERE ÎNCETAREA FOCULUI ÎN UCRAINA

De-a lungul istoriei lor, francezii au ucis milioane de oameni. Mulţi erau musulmani. Musulmanii au dreptul să fie supăraţi şi să ucidă milioane de francezi pentru masacrele din trecut”, a scris el.

Mai mult, el a scris că: „Francezii ar trebui să-şi înveţe cetăţenii să respecte sentimentele altora. Din moment ce acuzăm toţi musulmanii şi religia musulmanilor pentru ceea ce a făcut o persoană supărată, musulmanii au dreptul să-i pedepsească pe francezi”.

Câteva dintre tweet-urile sale care justificau uciderea francezilor au declanșat reacții puternice din partea utilizatorilor de platformei Twitter, șocați de afirmațiile fostului prim-ministru al Malaeziei.

Legat de atacul de joi, Emmanuel Macron a denunțat acțiunea islamistă și a anunțat că mărește numărul de militari de la 3000 la 7000 pentru operațiunea anti-teroristă, Sentinelle. Președintele i-a chemat pe francezi la unitate și i-a îndemnat să nu cedeze în fața fricii și disperării. „Foarte clar, Franța a fost atacată”, a spus Macron.

Este vorba de un nou atac islamist. Trebuie să fie foarte clar: a fost atacată întreaga Franţă”, a spus Emmanuel Macron la Nisa, conform cotidianului Le Figaro.