• Barack Obama a ieși pozitiv la testul de COVID-19.
  • Soția sa, Michelle Obama, a fost testată negativ.
  • Fostul președintele american s-a întors recent la Washington.

Fostul preşedinte american, Barack Obama, anunţă că a fost testat pozitiv la COVID-19. Soţia lui, fosta primă doamnă Michelle, a fost testată negativ. „Am avut o mâncărime în gât câteva zile, dar în rest mă simt bine„, a anunţat oficialul pe contul său oficial de Twitter.

Acesta a spus că soţia sa, fosta primă doamnă Michelle Obama, a fost testată negativ, conform CNN.

Michelle şi cu mine suntem recunoscători că suntem vaccinaţi”, a scris fostul preşedinte într-o postare pe Facebook: „Chiar dacă noile infectări sunt în scădere, ar trebui să vă vaccinaţi dacă nu aţi făcut-o deja pentru a ajuta la prevenirea unor simptome mai grave şi la transmiterea COVID altora„.

Fostul președinte se întorsese recent la Washington, după ce a petrecut o mare parte din iarnă în Hawaii. El a fost testat pozitiv în DC, a declarat o persoană apropiată lui.

Potrivit Centrelor federale pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC), 77% dintre americanii eligibili au primit cel puțin o injecție de vaccinare. Cifra celor complet vaccinați este de 65%, iar 44% au primit un vaccin de rapel. Soții Obama au case în Washington DC, Massachusetts și Hawaii, toate cu peste 70% din populația eligibilă considerată complet protejată.

Cu toate acestea, în august anul trecut, Obama a fost nevoit să reducă drastic o petrecere de 60 de ani pe care intenționa să o organizeze la Martha’s Vineyard, o insulă exclusivistă din Massachusetts, pe fondul criticilor pentru că a planificat un eveniment social de amploare într-o perioadă de creștere a cazurilor.