• Un aliat cheie al lui Putin, Medvedev, spune că ar fi o mișcare nesăbuită.
  • Avertismentul vine după ce un ministru israelian a cerut ca Ucraina să primească ajutor militar, în urma unor informații potrivit cărora Iranul ar urma să aprovizioneze Rusia cu rachete.
  • Comentariile sale au fost făcute la scurt timp după ce drone sinucigașe încărcate cu explozibil au lovit luni dimineață capitala Ucrainei.

Fostul președinte rus Dmitri Medvedev a avertizat luni Israelul să nu trimită armament în Ucraina, spunând că acest lucru ar distruge relațiile dintre Ierusalim și Moscova.

Se pare că Israelul va furniza arme regimului de la Kiev. O mișcare foarte nechibzuită. Va distruge toate relațiile diplomatice dintre țările noastre, a scris Medvedev pe Telegram.

Medvedev ocupă în prezent funcția de vicepreședinte al Consiliului de Securitate al Rusiei și este considerat un aliat cheie al președintelui rus Vladimir Putin. Comentariile sale au fost făcute la scurt timp după ce drone sinucigașe încărcate cu explozibil, printre care se pare că se numără și Shaheds de fabricație iraniană, au lovit luni dimineață capitala Ucrainei.

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA
C.E. INVESTIGHEAZĂ CHINA
CE ESTE DUREREA CRONICĂ

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat săptămâna trecută că Rusia folosește drone de fabricație iraniană pentru a viza civilii ucraineni. Avertismentul lui Medvedev a fost un răspuns aparent la apelul lansat duminică de un ministru israelian pentru ca Ierusalimul să trimită ajutor militar Ucrainei, după ce s-a raportat că Iranul ar urma să furnizeze Moscovei rachete balistice.

Un raport al postului rusesc de stat Sputnik News a legat direct comentariile lui Medvedev de declarația ministrului diasporei, Nachman Shai. În această dimineață s-a raportat că Iranul transferă rachete balistice către Rusia, a scris Shai pe Twitter.

Nu mai există niciun dubiu cu privire la poziția Israelului în acest conflict sângeros. A venit timpul ca și Ucraina să primească ajutor militar, așa cum oferă SUA și țările NATO, a scris Shai. Este puțin probabil ca parlamentarul laburist de lungă durată să se întoarcă în Knesset după alegerile din 1 noiembrie, după ce a căzut pe un loc nerealist pe lista partidului său după alegerile primare de la începutul acestui an.