• Arme cu o rază de acțiune de până la 400 de mile vor spori arsenalul sărăcit al lui Vladimir Putin după opt luni de război.
  • Iranul este singura țară din afara fostei Uniuni Sovietice în care Vladimir Putin a zburat de când a ordonat invazia Ucrainei în februarie.
  • Guvernul israelian a criticat Kremlinul, tensionând legăturile în mod tradițional strânse.

Iranul va vinde rachete Rusiei pentru a le folosi în războiul din Ucraina, potrivit serviciilor de informații occidentale, ceea ce a declanșat apeluri din partea oficialilor israelieni de a începe să înarmeze Kievul. Rusia a desfășurat deja drone iraniene Shahed-136 în Ucraina, iar noile rachete vor spori arsenalul său epuizat după opt luni de război.

The Washington Post i-a citat pe cei doi ofițeri de informații, care au declarat că Iranul va trimite mai multe drone, precum și rachete Fateh-110 și Zolfaghar către Rusia.

Acestea sunt rachete balistice cu o rază de acțiune de aproximativ 320 de kilometri și 400 de kilometri care sunt lansate din vehicule. Ele nu sunt un substitut pentru rachetele de croazieră de înaltă precizie, despre care Ministerul britanic al Apărării a declarat că Rusia a rămas fără ele.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

Industria de apărare a Rusiei este probabil incapabilă să producă muniții avansate în ritmul în care acestea sunt consumate, a declarat Ministerul Apărării. Forțele rusești au lansat luni 80 de rachete de croazieră asupra unor orașe din Ucraina, ca represalii la un atac asupra podului care leagă Crimeea de Rusia continentală.

Iranul este singura țară din afara fostei Uniuni Sovietice în care Vladimir Putin a zburat de când a ordonat invazia Ucrainei în februarie. În iulie, el a călătorit la Teheran pentru a se întâlni cu liderul suprem iranian, ayatollahul Ali Khamenei. Analiștii au afirmat că intensificarea relațiilor dintre Moscova și Teheran creează o nouă axă a răului.

Informațiile potrivit cărora Iranul își va accelera livrările de arme către Rusia au declanșat o reacție din partea Israelului, dușmanul său de moarte. Oficialii săi au declarat presei că ar putea începe să trimită arme în Ucraina, o mișcare care extinde războiul.

Nu mai există niciun dubiu cu privire la poziția Israelului în acest conflict sângeros, a declarat Nachman Shai, ministrul israelian pentru diaspora. A venit timpul ca Ucraina să primească ajutor militar.

Guvernul israelian a criticat Kremlinul, tensionând legăturile în mod tradițional strânse. Separat, Ministerul rus al Apărării a declarat că Rusia continuă atacurile aeriene asupra unor obiective militare și energetice din Ucraina, folosind arme ghidate cu precizie cu rază lungă de acțiune.

Obiectivele atacurilor au fost atinse. Toate țintele desemnate au fost neutralizate, a declarat ministerul. Oficialii ucraineni au acuzat Rusia că vizează civili și infrastructura civilă pentru a răspândi frica.