• Fostul monarh a fost nepotul regretatului prinț Filip și a trăit la Londra în cea mai mare parte a anilor de exil înainte de a se întoarce în țara sa natală.,
  • Constantin a continuat să se autointituleze rege al Greciei până la sfârșitul vieții sale.
  • În cele din urmă, Constantin a fost forțat să plece în exil după ce s-a ciocnit cu conducătorii militari, iar dictatura a abolit monarhia în 1973.

Fostul și ultimul rege al Greciei, Constantin, a murit la vârsta de 82 de ani într-un spital din Atena, au anunțat medicii săi.

Constantin, care a fost nepotul regretatului Duce de Edinburgh și nașul prințului William, a fost tratat într-o unitate de terapie intensivă la spitalul privat Hygeia din capitala Greciei. personalul spitalului nu a oferit alte detalii până la un anunț oficial.

Fostul monarh a urcat pe tron sub numele de Constantin al II-lea la vârsta de 23 de ani, în 1964, după ce a obținut o medalie olimpică de aur la navigație la vârsta de 20 de ani împreună cu alți doi marinari greci la Roma.
Și-a început domnia ca un monarh extrem de popular, dar a irosit o mare parte din acest sprijin până în anul următor, din cauza implicării sale active în mașinațiunile care au dus la căderea guvernului Uniunii de Centru, ales de popor, al premierului George Papandreou.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
OFICIAL, AVEM O NOUĂ STAȚIUNE
ZELENSKI RĂSUFLĂ UȘURAT
CÎRSTOIU: MANDATUL MEU E PE MASA COALIȚIEI
CE SCOP ARE ISRAELUL
AL TREILEA AUR PENTRU POPOVICI

În cele din urmă, Constantin a fost forțat să plece în exil după ce s-a ciocnit cu conducătorii militari, iar dictatura a abolit monarhia în 1973. Când democrația a fost restaurată în 1974, un referendum a spulberat orice speranță a lui Constantin de a domni din nou.

El a putut să se întoarcă în țara sa natală pentru ultimii ani de viață și a devenit o figură relativ necontroversată a trecutului. Născut la 2 iunie 1940 la Atena, Constantin a fost nepotul prințului Filip, născut în Grecia, regretatul duce de Edinburgh.

Deși a acceptat faptul că Grecia era acum o republică, Constantin a continuat să se autointituleze rege al Greciei până la sfârșitul vieții sale, precum și să se refere la copiii săi ca fiind prinți și prințese, chiar dacă Grecia nu mai recunoștea titlurile nobiliare.

A locuit în Hampstead Garden Suburb din Londra în cea mai mare parte a anilor de exil și se spune că a fost foarte apropiat de vărul său de gradul doi, actualul rege Carol.

Constantin a supraviețuit soției sale, fosta prințesă Anne-Marie a Danemarcei, sora cea mai tânără a reginei Margrethe a II-a; cinci copii, Alexia, Pavlos, Nikolaos, Theodora și Philippos; și nouă nepoți.