• Un general rus recent dat afară de Vladimir Putin a fost găsit mort într-o presupusă sinucidere.
  • Generalul-maior Vladimir Makarov, în vârstă de 72 de ani, era șeful adjunct al unității antiextremism a poliției ruse.
  • Rapoartele au susținut că acesta s-a împușcat.

Un general rus recent dat afară de Vladimir Putin a fost găsit mort într-o presupusă sinucidere. Generalul-maior Vladimir Makarov, în vârstă de 72 de ani, era șeful adjunct al unității antiextremism a poliției ruse.

El a condus acțiunile de reprimare a protestelor împotriva războiului din Ucraina. Rapoartele au susținut că acesta s-a împușcat. Un ziar rusesc independent, Moscow Times, l-a descris ca fiind principalul organizator al vânătorii” de activiști ai opoziției și jurnaliști incomozi”, într-un citat de pe un canal Telegram.

Agenția de presă de stat rusă Tass a relatat că acesta s-a sinucis. El a fost dat afară de Vladimir Putin în ianuarie. Cotidianul Moskovsky Komsomolets – al cărui editor este un apropiat al lui Putin – a relatat că trupul său a fost găsit de soția sa. Potrivit ziarului, aceasta i-ar fi găsit cadavrul luni (13 februarie) în apropiere de Moscova, în orașul Golikovo, unde se află casa lor de la țară.

Recomandări

EMANUEL PÂRVU AJUNGE LA CANNES
S-A RUPT COALIȚIA LA BUCUREȘTI
PRINȚUL LOUIS A ÎMPLINIT ȘASE ANI
DRULĂ PROPUNE MĂRIREA NOTELOR LA BAC
TÎLVAR VREA OBUZIERE DIN COREEA DE SUD
AVOCATUL TODD BLANCHE: „DONALD TRUMP ESTE NEVINOVAT”

Ziarul a spus: Natura rănilor sugerează că s-a sinucis. Se știe că în casă erau păstrate arme de foc”. El se alătură listei tot mai mari de oficiali ruși decedați la vârful politicii naționale. Generalul-maior FSB Evgheni Lobaciov și generalul-maior Lev Sotskov de la Serviciul de Informații Externe figurează pe lista celor decedați cu sinucideri raportate. Se înțelege că ambii bărbați au murit în timpul verii.

În noiembrie, colonelul Vadim Boiko, în vârstă de 44 de ani, a fost găsit cu multiple răni prin împușcare – totuși, moartea sa a fost în continuare etichetată ca fiind o sinucidere. A fost director adjunct al Școlii Navale Superioare Makarov Pacific din Vladivostok și se spune că s-a executat”, deși a jucat un rol în organizarea mobilizării parțiale a lui Vladimir Putin – o campanie majoră de recrutare în urma căreia 300.000 de bărbați ruși au fost militarizați pentru a lupta în Ucraina.