• Iordania colaborează cu Arabia Saudită pentru a aranja înmormântarea sau transportarea cadavrelor în funcție de dorințele familiilor acestora.
  • Ministerul saudit al Sănătății a emis deja un avertisment, avertizând asupra temperaturilor care ar putea ajunge la 48C în aer liber.
  • Majoritatea ritualurilor Hajj se desfășoară în aer liber, cu puțină sau chiar deloc umbră.

Cel puțin 14 iordanieni au murit și 17 sunt dați dispăruți în timpul pelerinajului Hajj în curs de desfășurare în Arabia Saudită, au anunțat autoritățile. Ministerul de Externe al țării a confirmat anterior că șase dintre decese au fost cauzate de căldură, dar nu este clar dacă aceasta a fost și cauza celorlalte decese, scrie Sky News.

Iordania colaborează cu Arabia Saudită pentru a aranja înmormântarea sau transportarea cadavrelor în funcție de dorințele familiilor acestora. Ministerul saudit al Sănătății a emis deja un avertisment, avertizând asupra temperaturilor care ar putea ajunge la 48C în aer liber.

Pelerinilor li s-a spus să se hidrateze și să evite să stea în aer liber în timpul celor mai fierbinți ore ale zilei, între orele 11.00 și 15.00. Forțele de securitate și medicii au fost desfășurați pentru a-i ajuta pe cei care s-au prăbușit, în timp ce s-a pulverizat apă pentru a încerca să mențină oamenii la răcoare. Mulți pelerini au purtat umbrele pentru a se proteja de soarele torid.

Recomandări

VA CÂNTA CELINE DION LA JO?
CE VREA NETANYAHU DE LA SUA
WHATSAPP VINE CU NOI AVATARE
CHARLES INVESTEȘTE ÎN ELICOPTERE
TE CONFRUNȚI CU MAHMUREALĂ EMOȚIONALĂ?
CANICULA LOVEȘTE INDUSTRIA HORECA

Majoritatea ritualurilor Hajj se desfășoară în aer liber, cu puțină sau chiar deloc umbră. Pelerinajul de cinci zile din acest an a avut loc în timpul verii toride din Arabia Saudită. Tamponările, incendiile de corturi, căldura și alți factori au provocat sute de decese la acest eveniment în ultimii 30 de ani.

Toți musulmanii sunt obligați să facă Hajj o dată în viață, dacă sunt capabili fizic și financiar să facă acest lucru. Mulți musulmani bogați fac pelerinajul de mai multe ori.

Citește și