• Apărarea aeriană a Kievului a interceptat peste 20 de drone.
  • O persoană a fost ucisă și alte trei rănite în urma unui incendiu izbucnit într-o clădire cu mai multe etaje din cartierul Holosiivskyi din sudul țării.
  • Primarul Kievului, Vitaliy Klitschko, a descris ultimul atac ca fiind masiv”, îndemnând locuitorii să nu părăsească adăposturile”.

La Kiev s-au auzit explozii și mai multe clădiri au fost incendiate după ce Rusia a vizat capitala Ucrainei pentru a treia noapte consecutiv. Oficialii spun că resturile care au căzut au provocat incendiile, în timp ce apărarea aeriană a Kievului a interceptat peste 20 de drone. Se pare că cel puțin o persoană a fost ucisă, scrie BBC.

Citând informații preliminare, administrația militară de la Kiev a declarat că peste 20 de drone kamikaze au fost distruse în ultimul atac. Aceasta a precizat că o persoană a fost ucisă și alte trei rănite în urma unui incendiu izbucnit într-o clădire cu mai multe etaje din cartierul Holosiivskyi din sudul țării.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
UNDE MERGI AZI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
INS: PIAȚA REZIDENȚIALĂ SCADE
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE

Două etaje superioare sunt distruse, iar sub dărâmături s-ar putea să se afle persoane”, a precizat administrația într-un comunicat. Două clădiri private au fost incendiate și mai multe mașini au fost avariate în districtul Darnytskyi – chiar peste râul Dnipro.

Locuitorii Kievului, îndemnați să stea în adăposturi

Primarul Kievului, Vitaliy Klitschko, a descris ultimul atac ca fiind masiv”, îndemnând locuitorii să nu părăsească adăposturile”. Alerta de raid aerian a fost ridicată după trei ore, ceea ce înseamnă că asaltul aerian rusesc s-a încheiat pentru moment.

Acesta a fost cel de-al 17-lea atac asupra capitalei de la începutul lunii mai, inclusiv un atac rar pe timp de zi, luni. Președintele Volodimir Zelenski a lăudat sistemele de apărare antiaeriană Patriot de fabricație americană furnizate Ucrainei.

În discursul său video de luni târziu, el a declarat că acestea au asigurat doborârea în proporție de 100% a oricăror rachete rusești”. Rusia vrea să urmeze calea răului până la capăt, adică până la înfrângerea sa, pentru că răul nu poate avea alt sfârșit decât înfrângerea. Lumea trebuie să vadă că teroarea pierde”, a adăugat Zelenski.

Citește și