• Mai multe moschei din Gaza au fost distruse, inclusiv Moscheea Al-Gharbi Vest și Moscheea Al-Sousi.
  • Ambele sunt situate în tabăra de refugiați Shati situată în nord-estul Gazei.
  • Palestinienii au fugit vineri din nordul Gazei într-un exod în masă.

Noi fotografii din satelit arată imagini ale zonelor distruse din Gaza, în timp ce războiul dintre Israel și Hamas continuă. Firma americană Maxar Technologies a publicat marți imaginile din satelit, care surprind momente de explozii mari și nori de fum în timp ce atacurile aeriene israeliene continuă să lovească Gaza.

Mai multe moschei din Gaza au fost distruse, potrivit imaginilor, inclusiv Moscheea Al-Gharbi Vest și Moscheea Al-Sousi. Ambele sunt situate în tabăra de refugiați Shati situată în nord-estul Gazei de-a lungul Mării Mediterane, scrie Yahoo.

Alte zone din Gaza au fost, de asemenea, devastate, inclusiv cartierul de lux Rimal, care are mall-uri, restaurante și birouri aparținând grupurilor de ajutor. Zona găzduiește, de asemenea, ministerele guvernamentale Hamas. De când gruparea militantă Hamas a atacat Israelul weekendul trecut într-o incursiune surpriză, mii de oameni au murit de ambele părți ale războiului.

Recomandări

AVEM PRINTRE CELE MAI MICI PREȚURI LA ENERGIE
BLINKEN, AVERTISMENT CĂTRE CHINA
VICTORIE PENTRU ALCARAZ LA MADRID
BENEFICIILE URCATULUI PE SCĂRI
UNDE MERGI ÎN VACANȚA DE PAȘTE?
AZI FACI SPORT ÎN PARCUL COPIILOR

Moscheea Al-Gharbi West din nord-vestul Gazei

Moscheea Al-Sousi lângă tabăra Al-Shati din Gaza

Zona litorală din nordul Gazei

Turnul Watan din Gaza

Palestinienii au fugit vineri din nordul Gazei într-un exod în masă, după ce armata israeliană a spus aproximativ un milion de oameni să evacueze spre partea de sud a teritoriului. Ordinul vine înaintea unei invazii terestre anticipate împotriva Hamas, lăsând ONU să îndemne Israelul să se opună directivei. Împreună cu atacurile aeriene necruțătoare care au nivelat multe zone ale orașului, Gaza a fost închisă de alimente, apă și provizii medicale. Este, de asemenea, sub o întrerupere virtuală a puterii totale.

Citește și: