• Nu au existat rapoarte oficiale imediate privind posibile victime sau pagube.
  • Cutremurele din 7 octombrie au distrus sate întregi din Herat.
  • Mai mult de 90% dintre persoanele ucise în urmă cu o săptămână erau femei și copii.

Un cutremur puternic cu magnitudinea de 6,3 grade a lovit duminică vestul Afganistanului, la puțin peste o săptămână după ce cutremure puternice și replici au ucis mii de oameni și au distrus sate întregi în aceeași regiune, informează APNews.

Serviciul geologic al SUA a declarat că epicentrul celui mai recent cutremur a fost la aproximativ 34 de kilometri în afara orașului Herat, capitala provinciei, și la opt kilometri sub suprafață.

Nu au existat rapoarte oficiale imediate privind posibile victime sau pagube. Cutremurele din 7 octombrie au distrus sate întregi din Herat, într-unul dintre cele mai distructive cutremure din istoria recentă a țării.

Recomandări

BLINKEN, AVERTISMENT CĂTRE CHINA
O NUNTĂ CU PERIPEȚII
CÂT MAI JOACĂ NADAL
AI LIBER LA TREN
WHATSAPP INTRODUCE NOI FUNCȚII
400 DE CADAVRE, GĂSITE ÎN GAZA

Mai mult de 90% dintre persoanele ucise în urmă cu o săptămână erau femei și copii, au raportat joi oficialii ONU. Oficialii talibani au declarat că seismele anterioare au ucis peste 2.000 de persoane în întreaga provincie. Epicentrul a fost în districtul Zenda Jan, unde 1.294 de persoane au murit, 1.688 au fost rănite și fiecare casă a fost distrusă, potrivit cifrelor ONU.

Cutremurul inițial, numeroasele replici și un al doilea cutremur cu magnitudinea de 6,3 miercuri au nivelat sate, distrugând sute de case din cărămidă de lut care nu puteau rezista unei asemenea forțe. De asemenea, s-au prăbușit școli, clinici medicale și alte facilități din sate.

Citește și: