• Pentagonul spune că ar putea reprezenta „o amenințare la adresa securității naționale a SUA”.
  • Microsoft a tras un semnal de alarmă în legătură cu activitatea companiei chineze.
  • Oficialii americani spun că dispozitivele de minare ale criptomonedelor ar putea fi folosite pentru a suprasolicita intenționat rețelele electrice.

Pentagonul investighează dacă o companie chineză de criptomonede din Wyoming colectează informații pentru guvernul de la Beijing. Clădirea este situată lângă un centru de date Microsoft și în apropierea unei baze militare de rachete nucleare.

Pentagonul spune că ar putea reprezenta „o amenințare la adresa securității naționale a SUA”, asta după ce Microsoft a tras un semnal de alarmă în legătură cu activitatea companiei chineze. Oficialii americani care au vorbit cu NYT au transmis că dispozitivele de minare ale criptomonedelor, care necesită o cantitate imensă de electricitate, ar putea fi folosite pentru a suprasolicita intenționat rețelele electrice și pentru a provoca pene de curent și a desfășura alte atacuri cibernetice.

Clădirea în care compania chineză Bit Origin își desfășoară activitatea este situată față în față cu un centru de date al Microsoft. „Gigantul” tehnologic a avertizat autoritățile americane cu privire la faptul că locația în care s-a stabilit compania chineză ar putea permite guvernului chinez să „desfășoare operațiuni de colectare de informații”, vizând centrul de date și baza aeriană Francis E. Warren din apropiere, unde sunt depozitate rachete balistice intercontinentale.

Recomandări

VREM O ȘCOALĂ CA AFARĂ
URSULA CERE CONCURENȚĂ ECHITABILĂ CHINEI
BELLA IA PAUZĂ DE LA MODELING
CUM STĂM LA SPERANȚA LA VIAȚĂ
CÂND ÎNCEP COPIII SĂ FOLOSEASCĂ A.I.
JAPONIA PREZINTĂ TEHNOLOGIA 6G

Citește și: