• Vineri, Rusia a lansat un val de lovituri aeriene în orașe din Ucraina.
  • Peninsula Crimeea găzduiește principala bază navală a Flotei de la Marea Neagră a Moscovei.
  • Barajul rusesc de vineri a inclus o lovitură asupra unui bloc de locuințe care a ucis 23 de persoane.

Un atac cu dronă a provocat un incendiu masiv la un depozit de petrol din Crimeea controlată de Rusia, spun oficialii locali, scrie BBC. Imagini de pe rețelele de socializare au arătat flăcări care se ridicau de la situl din Sevastopol, principalul oraș din Crimeea, sâmbătă dimineața devreme.

Incendiul a fost stins ulterior și nimeni nu a fost rănit, a declarat guvernatorul regional numit de Moscova. Vineri, Rusia a lansat un val de lovituri aeriene în orașe din Ucraina, provocând moartea a cel puțin 25 de persoane. A fost primul atac de acest fel din ultimele luni.

Peninsula Crimeea, care a fost anexată de Rusia în 2014, găzduiește principala bază navală a Flotei de la Marea Neagră a Moscovei. Potrivit informațiilor preliminare, incendiul a fost provocat de un atac cu dronă”, a declarat guvernatorul Mihail Razvozhayev pe Telegram. Aceasta vine la cinci zile după ce oficialii ruși au declarat că au respins un atac cu drone al armatei ucrainene în aceeași zonă. Crimeea a fost supusă unor atacuri repetate de la începutul războiului din Ucraina.

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
MATTY HEALY, DESPRE ALBUMUL LUI SWIFT
DE LA GOYA LA... YOGA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA

Barajul rusesc de vineri a inclus o lovitură asupra unui bloc de locuințe care a ucis 23 de persoane – inclusiv patru copii – în orașul Uman din centrul Ucrainei. O femeie și fiica ei de trei ani au fost ucise în orașul Dnipro. și Kievul a fost vizat pentru prima dată în 51 de zile. Nu au fost raportate victime în capitală.

Douăzeci și una din cele 23 de rachete și două drone au fost doborâte de sistemul de apărare aeriană al Ucrainei, au declarat oficialii. Ministerul rus al Apărării a declarat că armata sa a vizat unități de rezervă ale armatei ucrainene. Moscova a declarat anterior că nu țintește în mod deliberat civili, dar mii de persoane au fost rănite și ucise în întreaga Ucraină de la invazia Rusiei.

Citește și