• Un presupus atac cu mașină a rănit mai multe persoane în Tel Aviv, potrivit poliției israeliene.
  • Rapoartele inițiale sugerează că incidentul de marți a inclus, de asemenea, cel puțin o victimă înjunghiată.
  • Poliția a declarat că a primit un raport despre „o mașină care a atacat mai mulți civili” în nordul Tel Avivului și că, ulterior, a „neutralizat atacatorul”.

UPDATE

Cel puțin nouă persoane au fost rănite, trei dintre ele grav, într-un atac cu o mașină la Tel Aviv, la o zi după ce Israelul a lansat o operațiune militară la scară largă în orașul Jenin din Cisiordania. Potrivit unui purtător de cuvânt al poliției, atacatorul era un rezident palestinian din Cisiordania ocupată, care a fost împușcat și ucis la fața locului de un trecător. Atacul a avut loc în timp ce cel mai înalt polițist al Israelului a avertizat cu privire la riscul unor noi incidente pe măsură ce operațiunea militară din Cisiordania continua.

Ulterior, Hamas a susținut că tânărul de 20 de ani era membru al grupării militante islamiste și se răzbuna pentru atacul israelian asupra Jenin. Atacatorul a condus un pick-up în pietoni în apropierea unei stații de autobuz de pe strada aglomerată Pinchas Rosen a orașului de coastă, înainte de a părăsi vehiculul pentru a înjunghia una dintre victime în gât.

În filmările CCTV ale atacului, o figură îmbrăcată în haine întunecate poate fi văzută alergând de unde s-a oprit mașina, călare pe o pistă de biciclete, alergând printre locurile unei cafenele de pe trotuar unde încearcă să înjunghie un bărbat care încearcă să-l abordeze. În timp ce fuge, poate fi văzut fiind interceptat de un motociclist care îl împușcă.

Recomandări

CE FACEM CU SISTEMUL PATRIOT
NIO LANSEAZĂ UN NOU MODEL
UNIVERSITATEA SPRIJINĂ ARTA
UE INVESTIGHEAZĂ META
AU VEDETELE SUCCES PE TINDER?
SUA SANCȚIONEAZĂ TRANSFERURILE ILEGALE DE ARME

ȘITRE INIȚIALĂ

Cel puțin patru persoane au fost rănite într-un atac cu mașină în nordul Tel Avivului, marți după-amiază. Agresorul a fost împușcat de un civil la fața locului, scrie Haaretz. Șoferul ar fi doborât oamenii aflați pe trotuar și este suspectat că a ieșit din vehicul și a înjunghiat o persoană.

Presa îl identifică pe atacator ca fiind un palestinian care a intrat în Israel cu un permis medical.

Imaginile de pe social media arată cum l-au neutralizat pe atacator.

Agresorul care a comis atacul din Tel Aviv este identificat de presa de limbă ebraică drept Hassin Khalila, în vârstă de 23 de ani, din orașul as-Samu, din sudul Cisiordaniei, în apropiere de Hebron.

Serviciile de urgență israeliene au raportat că persoanele rănite, inclusiv o femeie de 46 de ani care a suferit răni grave, au fost transportate la spitalele din apropiere. În plus, alte persoane au fost rănite, iar alții prezintă vânătăi rezultate în urma impactului vehiculului.

Purtătorul de cuvânt al Hamas, Hazem Kassem, a declarat ca răspuns la atac: „Acțiunea eroică de la Tel Aviv este primul răspuns la crimele Israelului împotriva poporului nostru din tabăra de refugiați din Jenin. După cum a spus deja rezistența palestiniană – Israelul va plăti prețul pentru crimele sale”.

Citește și

Cum și-au petrecut ultimele momente din viață pasagerii submersibilului Titan

NATO a prelungit cu încă un an mandatul lui Jens Stoltenberg

4 iulie – Ziua Independenței. Cum sărbătoresc americanii Ziua Națională a Americii