O imagine publicată de presa internațională arată momentul în care un soldat american se urcă într-un avion militar, chiar înainte de miezul nopții, în Afganistan. El a devenit ultimul membru al armatei americane care a părăsit țara, scrie New York Post.

Plecarea maiorului general Maj. Gen. Chris Donahue, care a coordonat evacuarea din Afganistan, a marcat sfârșitul celui mai lung război american, ce a durat aproape 20 de ani.

Momentul „închide, de asemenea, misiunea SUA de evacuare a cetățenilor americani, solicitanților de vize speciale pentru imigranți afgani și a afganilor vulnerabili”, a scris Comandamentul Central al SUA într-o declarație care însoțea publicarea imaginii.

Recomandări

RUSIA SPUNE NU REZOLUȚIEI
FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
MATTY HEALY, DESPRE ALBUMUL LUI SWIFT
DE LA GOYA LA... YOGA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI

După zborul final, Donahue a primit un telefon de la secretarul apărării Lloyd Austin, care a urmărit ultimele 90 de minute ale operațiunii de la sediul Pentagonului, a declarat un oficial american pentru The Associated Press.

Donahue, absolvent al academiei militare americane la West Point, a avut o ilustră carieră în armată care a început în 1992.

Sursa: New York Post

Generalul de două stele a participat la cel puțin 17 operațiuni din Afganistan, Irak, Siria și alte locații, potrivit unui profil al acestuia de pe site-ul oficial al Armatei din 2020.

Ultimul avion C-17 a părăsit Aeroportul Internațional Hamid Karzai la ora 23:59.

Peste 79.000 de civili au decolat de pe aeroportul Kabul cu aeronave militare americane începând cu 14 august – inclusiv 6.000 de americani și 73.500 de afgani și cetățeni din țări terțe, potrivit generalului Frank McKenzie Jr., șeful Comandamentului central al SUA.