Franța redeschide granițele șoferilor britanici care au teste COVID-negative. Cozi de 3.000 de TIR-uri în Kent. FOTO și VIDEO

Franța redeschide granițele șoferilor britanici care au teste COVID-negative. Cozi de 3.000 de TIR-uri în Kent. FOTO și VIDEO Sursa: Profimedia
  • Cetățenii UE care vin din UK trebuie să prezinte la frontieră rezultate negative la teste de coronavirus
  • Franţa şi alte ţări din cadrul Uniunii Europene au impus în ultimele zile restricţii privind deplasările dinspre Marea Britanie
  • În Marea Britanie a fost depistată o mutaţie a coronavirusului

Guvernul Franţei a anunţat, marţi seară, că toţi cetăţenii ţărilor Uniunii Europene care vin din Marea Britanie trebuie să prezinte la frontieră rezultate negative la teste de coronavirus.

Franţa şi alte ţări din cadrul Uniunii Europene au impus în ultimele zile restricţii privind deplasările dinspre Marea Britanie, în contextul depistării unei mutaţii a coronavirusului.

În actualul context, începând din data de 22 decembrie, de la ora 24.00, vor fi autorizate să se deplaseze în Franţa sau să tranziteze ţara venind din Marea Britanie următoarele categorii de persoane:
– cetăţenii francezi şi cetăţenii Spaţiului economic european;
– cetăţenii britanici sau din ţările terţe care au drept de rezidenţă în Franţa, în Uniunea Europeană sau în Spaţiul european, doar dacă trebuie să efectueze deplasări indispensabile (…). Deplasările acestor categorii de persoane vor fi supuse în mod sistematic obligativităţii de a dispune, înainte de plecare, de rezultatul negativ al unui test efectuat înainte cu 72 de ore
„, anunţă Guvernul Franţei, într-un comunicat postat pe site-ul propriu.

Mii de camioane așteaptă să intre în Franța

Din cauza mutației COVID-19 descoperită în UK, mii de camioane cu marfă care veneau din Marea Britanie așteaptă să între în Franța.

Cozile s-au format după ce Franța a închis duminică granița cu Marea Britanie, pe fondul temerilor privind mutația coronavirusului.

Între timp, Comisia UE a cerut țărilor să renunțe la interdicțiile de călătorie.

Între timp, CE recomandă țărilor UE să permită deplasările esenţiale în Marea Britanie. De asemenea, CE recomandă statelor membre UE să aibă o abordare coordonată în privinţa măsurilor aplicate în relaţia cu Marea Britanie.

Pe de altă parte, britanicii negociază un acord cu Franța, pentru a pune capăt interdicțiilor. Secretarul de stat în Ministerul de Interne al Marii Britanii, Priti Patel, caută soluții. Există planuri privind activarea unui parc de camioane în Manston, asta ca șoferii să evite orașul Dover.