• Ministrul de interne Gérald Darmamin a ordonat poliției să ia măsuri de protecție consolidate” pentru membrii parlamentului francez.
  • Poliția franceză a arestat 217 persoane joi seară în timpul incidentelor care au urmat unei manifestații la Paris.
  • Unii dintre protestatari au aprins focuri și au aruncat cu obiecte în ofițerii de poliție.

Ministrul de interne Gérald Darmamin a ordonat poliției să ia „măsuri de protecție consolidate” pentru membrii parlamentului francez.

Poliția franceză a arestat 217 persoane joi seară în timpul incidentelor care au urmat unei manifestații la Paris, în cadrul protestelor de masă în curs de desfășurare împotriva reformei pensiilor, a cărei aplicare a fost decisă în cele din urmă fără un vot în camera inferioară, potrivit presei.

Potrivit France Info, 217 persoane au fost arestate în timpul incidentelor care au izbucnit în Place de la Concorde, în centrul capitalei franceze. Potrivit aceleiași surse, unitățile de poliție antirevoltă au folosit gaze lacrimogene și tunuri cu apă sub presiune pentru a elibera piața. Unii dintre protestatari au aprins focuri și au aruncat cu obiecte în ofițerii de poliție.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
UNDE MERGI AZI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
INS: PIAȚA REZIDENȚIALĂ SCADE
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE

În momentul izbucnirii incidentelor, în piață se aflau aproximativ 6.000 de persoane, potrivit estimărilor presei franceze. Joi după-amiază, guvernul a decis în ultima clipă să pună în aplicare proiectul de lege privind pensiile, care prevedea creșterea vârstei de pensionare de la 62 la 64 de ani, ocolind camera inferioară, întrucât nu era clar dacă exista majoritatea necesară. .

Există un articol din Constituția franceză care permite această cale. Dar reforma ar putea fi anulată în cazul unui vot de neîncredere în guvernul președintelui Emmanuel Macron și al prim-ministrului Elisabeth Bourne.

Manifestații au fost organizate ieri în multe alte orașe franceze (Marsilia, Dijon, Nantes, Rennes, Rennes, Rouen, Grenoble, Toulouse, Nisa). Sindicatele cheamă la o nouă grevă națională joia viitoare și la mobilizări în masă începând din weekend. Milioane de francezi au ieșit în repetate rânduri în stradă împotriva reformei. Ministrul de interne Gérald Darmamin a ordonat poliției să ia măsuri de protecție consolidate pentru membrii parlamentului francez.