• Franța se confruntă cu o creștere a numărului de cazuri cu varianta Delta.
  • Noi restricții au fost introduse în Hexagon.
  • Evenimentele și spațiile cu peste 50 de perosoane sunt vizate de reguli mai stricte.

Franța a intrat în al patrulea val al pandemiei de coronavirus, iar autoritățile au decis să înăsprească regulile sanitare. Așadar, evenimentele şi spaţiile unde se reunesc peste 50 de persoane intră de miercuri în vigoare în Franţa.

Persoanele care doresc să meargă la cinematografe, muzee, evenimente sportive și alte locuri culturale din Franța vor trebui să prezinte, începând de miercuri, dovada vaccinării cu Covid-19 sau un test negativ, potrivit France 24.

Citește și Noi condiții de călătorie în Franța. Numărul de infecții din Hexagon a crescut considerabil

Recomandări

CINE VA PRELUA ȘEFIA C.E.
NOU COD PENTRU SCHENGEN
NE LIPSEȘTE EDUCAȚIA FINANCIARĂ?
NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
O ROMÂNCĂ ARBITREAZĂ LA UEFA

Din august, cerinţele vor fi extinse la trenurile de lung parcurs, baruri, restaurante, centre comerciale şi spitale. O lege a fost adoptată în acest sens de Guvern, însă nu a fost precizată data exactă de la care vor intra în vigoare măsurile în luna august.

Mai mult, peste jumătate din populația de 67 de milioane de locuitori ai Franței a primit cel puţin o doză al unui vaccin anti-COVID.

„Am intrat într-un al patrulea val al virusului… Dinamica pandemiei este extrem de puternică. Vedem un val mai rapid, o pantă mai abruptă decât toate precedentele”, a declarat purtătorul de cuvânt al Guvernului francez, Gabriel Attal.