• Franța va fi nevoită să impună, pentru a treia oară, lockdown total
  • Carantina va fi, cel mai probabil, impusă în timpul vacanței școlare
  • Mai multe state din Europa iau măsuri pentru a opri răspândirea noii tulpini a coronavirusului

Franța va trebui, cel mai probabil, să intre pentru a treia oară în lockdown, încă din timpul vacanței școlare din februarie, din cauza circulației noilor variante ale virusului, a declarat duminică cel mai important consilier medical al guvernului pentru politica COVID-19, citat de Reuters..

Elevii din Franța au două săptămâni libere în februarie, dar întreaga lună este o lună de vacanță, deoarece trei zone diferite își suprapun începutul vacanței cu o săptămână, iar prima debutează în 6 februarie.

„Probabil că trebuie să mergem spre lockdown. Fie că trebuie să fie o carantină foarte strictă ca în martie sau o formă mai blândă ca în noiembrie, aceasta va fi o decizie politică ”, a declarat Jean-François Delfraissy, șeful consiliului științific cal guvernului pentru politica COVID-19.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

Englezii se gândesc să închidă complet granițele până pe 15 februarie. Au record de morți, iar peste 39.000 de bolnavi sunt internați, cu 80% mai mult decât în primăvara lui 2020.

Germania face abia acum măştile obligatorii în supermarketuri. Portugalia închide şcolie pentru 15 zile şi suspendă zborurile către şi dinspre UK. Iar în Olanda, de sâmbătă, a intrat în vigoare interdicţia de a circula pe timp de noapte.