• Macron spune că a existat o mare confuzie în legătură cu remarcile relatate în presă.
  • Autoritățile din Burkina Faso nu au emis până în prezent un răspuns la solicitarea de clarificări din partea Franței.
  • Anterior, autoritățile din Burkina Faso au cerut, de asemenea, un nou interlocutor”.

Președintele Franței a declarat duminică că așteaptă o explicație din partea Burkina Faso, după ce guvernul militar al acestei țări ar fi declarat că dorește ca trupele franceze să părăsească țara în termen de o lună.

Așteptăm clarificări”, a declarat Macron, citat de presa franceză, la finalul unei reuniuni a Consiliului de miniștri franco-german, care a avut loc duminică la Palatul Elysee. Declarația sa vine la o zi după ce guvernul burkinabez ar fi cerut retragerea trupelor franceze prezente în Burkina Faso în cadrul luptei împotriva terorismului.

Macron a declarat că există o mare confuzie” în legătură cu remarcile relatate în mass-media și a cerut multă prudență”.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

Relațiile dintre Franța și Burkina Faso au fost tensionate, iar populația din țara vest-africană a manifestat de mai multe ori împotriva prezenței militare franceze, pe care o consideră ineficientă împotriva terorismului care face ravagii în țară din 2015.

Anterior, autoritățile din Burkina Faso au cerut, de asemenea, un nou interlocutor” pentru a-l înlocui pe ambasadorul francez. Franța a decis să trateze problema pe canale diplomatice, potrivit secretarului de stat francez Chrysoula Zacharopoulou, care s-a aflat în capitala Ouagadougou la 10 ianuarie.

Franța nu impune nimic. Este posibil să inventăm un viitor împreună”, a declarat ea.

Autoritățile din Burkina Faso nu au emis până în prezent un răspuns la solicitarea de clarificări din partea Franței.