• Noua legislație ar elimina opțiunea de a prezenta un rezultat negativ la test, în loc de dovada vaccinării.
  • Noua lege trebuie să fie votată de Senat înainte de a intra în vigoare.
  • Persoanele care dețin un certificat digital COVID-19 fals ar putea fi pasibile de o pedeapsă de până la cinci ani de închisoare și de o amendă de 75.000 de euro.

Discuțiile tensionate despre noua legislație, care ar elimina opțiunea de a prezenta un rezultat negativ la test în loc de a face vaccinul, au fost întrerupte în Franța după miezul nopții de luni, când majoritatea deputaților au votat pentru suspendarea sesiunii, notează France24.

Șefii diferitelor grupuri parlamentare din Franța trebuie să stabilească acum o nouă dată pentru reluarea dezbaterilor, a declarat vicepreședintele Adunării Naționale, Annie Genevard.

După ce va fi votată în Adunarea Națională, noua lege trebuie să fie votată de Senat, înainte de a intra în vigoare la 15 ianuarie.

Recomandări

CINE VA PRELUA ȘEFIA C.E.
NOU COD PENTRU SCHENGEN
NE LIPSEȘTE EDUCAȚIA FINANCIARĂ?
NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
O ROMÂNCĂ ARBITREAZĂ LA UEFA

O dezbatere tensionată în parlamentul francez, a evidențiat ceea ce guvernul și opoziția au descris ca fiind „o oboseală generalizată față de pandemie și măsurile de combatere a acesteia”.

Propunerea de înăsprire a regulilor i-a înfuriat pe activiștii anti-vaccinare, iar unii legislatori spun că au fost supuși la agresiuni, inclusiv vandalism și amenințări violente.

Pe lângă acordarea accesului la multe aspecte ale vieții publice pe baza vaccinurilor, proiectul de lege ar însemna, de asemenea, sancțiuni mai mari pentru cei care își împart sau falsifică permisele de vaccinare și pentru localurile care nu le verifică.

Persoanele care dețin un certificat digital COVID-19 fals ar putea fi pasibile de o pedeapsă de până la cinci ani de închisoare și de o amendă de 75.000 de euro.