• Legea propusă obligă persoanele de peste 12 ani să prezinte un certificat de vaccinare COVID valabil pentru a intra în locuri de agrement precum baruri şi restaurante.
  • Aproximativ 52 de membri ai Parlamentului au fost ameninţaţi cu moartea sau vandalizaţi.

Franța se îndreaptă spre introducerea unei legi ce îndeamnă la vaccinare. Legea propusă obligă persoanele de peste 12 ani să prezinte un certificat de vaccinare COVID valabil pentru a intra în locuri de agrement precum baruri şi restaurante. Aproximativ 52 de membri ai Parlamentului au fost ameninţaţi cu moartea sau vandalizaţi.

Reprezentanţii partidului de guvernământ din Franţa au declarat, luni, că nu vor fi speriaţi de ameninţările cu moartea pe care le-au primit în legătură cu un proiect de lege care va solicita cetăţenilor să prezinte dovada vaccinării pentru a merge la restaurant, la cinema sau pentru a circula cu trenul.

Noua lege, care va elimina posibilitatea prezentării unui rezultat negativ la un test COVID-19, are sprijinul mai multor partide şi este aproape sigur că va fi adoptată de camera inferioară într-un vot ce va avea loc în dimineaţa zilei de marţi, 4 ianuarie.

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA
C.E. INVESTIGHEAZĂ CHINA
CE ESTE DUREREA CRONICĂ

Înăsprirea propusă i-a înfuriat pe activiştii anti-vaccinare, unii parlamentari fiind agresaţi şi vandalizaţi, notează Reuters.

„Nu vom ceda. Este în joc democraţia noastră”, a declarat Yael Braun-Pivet, membră a partidului La Republique en Marche (LREM).

Contestând ceea ce el a numit „egoismul” celor care se opun imunizării, ministrul Sănătăţii, Oliver Veran, a spus: „Scopul acestei legi nu este acela de a reduce libertăţile… ci de a salva vieţi”.

Franţa, în ciuda faptului că se confruntă cu o mare masa de cetăţeni ce sunt împotriva vaccinării, are una dintre cele mai mari rate de vaccinare împotriva COVID-19 din UE. În continuare, sunt anunţate proteste în faţa Parlamentului împotriva noii legi.