• Franța interzice consumul de alimente și băuturi în cinematografe.
  • Interdicția se va aplica în cinematografe, teatre,săli de sport și transport public.
  • De asemenea, vor exista limite pentru aglomerația din spațiile publice mari.

Franța impune noi restricții pentru combaterea răspândirii virusului. După luni bune în care au fost închise, cinematografele din lume au început să dea semne de redresare. Nu și în Franța, unde domeniul primește o nouă lovitură. Guvernul va interzice consumul de băuturi și alimente la cinema. Pentru proprietari, interdicția este o nouă lovitură.

„După cum puteți vedea, oamenii vin. Când ne uităm la totalurile noastre pentru anul respectiv, jumătate dintre clienții noștri lipsesc, față de 2019 nu 2020. Este o pierdere, la un nivel de minim 50%”, spune Michel Enten, manager de cinema Le Fontonelle.

Anul acesta, cinematografele franceze au vândut 96 de milioane de bilete. Este un salt de 47% față de 2020, dar este în scădere cu 55% față de 2019. Mulți oameni preferă să vadă filme în siguranța locuințelor lor pe platformele online și nu la cinema.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

„Nu ne gândim la asta, dar sunt mulți oameni care urăsc să audă sunetele floricelelor în sălile de spectacole. Poate că vom câștiga în fața noilor fani ai filmelor, oameni care se uitau la Netflix și își spun: Acum nu mai e popcorn, hai să alergăm la cinema. Este posibil”, declară Michel Enten, manager de cinema Le Fontonelle. În această perioadă, Franța impune noi restricții pentru combaterea răspândirii virusului.