• Sâmbătă, Franța a raportat 100.000 de infectări noi pe zi.
  • Alimentele și băuturile vor fi interzise în transportul public de persoane.
  • Telemunca va fi obligatorie pentru trei zile pe săptămână.

Confruntată cu răspândirea rapidă a variantei Omicron, Franța va înăspri și mai mult măsurile COVID-19, dar nu va exista o stare de carantină pentru noaptea de Anul Nou. Școlile se vor redeschide așa cum era prevăzut la începutul lunii ianuarie, a anunțat luni guvernul.

Premierul Jean Castex a declarat că rata de incidență a COVID – numărul de infecții la 100.000 de persoane pe săptămână – a depășit cu mult 700 și se află la un nivel record de la începutul pandemiei, ceea ce a forțat cabinetul său să ia noi măsuri. Începând de luni și pentru următoarele trei săptămâni, toate adunările publice vor fi limitate la 2.000 de persoane pentru evenimentele în interior și la 5.000 de persoane pentru evenimentele în aer liber, iar toți spectatorii vor trebui să stea jos la concerte.

Consumul de alimente și băuturi va fi interzis în transportul public de călători, inclusiv în transportul pe distanțe lungi, precum și în cinematografe, în timp ce în baruri și restaurante, toate alimentele și băuturile vor trebui consumate așezat, nu în picioare. Masca este deja obligatorie pentru pasagerii din transportul public. Castex a mai spus că munca la domiciliu va deveni obligatorie pentru cel puțin trei zile pe săptămână, acolo unde este posibil, și că purtarea măștilor va deveni din nou obligatorie în aer liber în centrele orașelor, sub autoritatea prefecturilor locale.

Recomandări

ALTMAN PORNEȘTE RĂZBOIUL CU GOOGLE
100 LIDERI MONDIALI DAU STARTUL JO
CE ÎNSEAMNĂ TULBURAREA ARFID?
CE ESTE TULBURAREA ARFID?
CE DESTINAȚII VIZITEZI VARA ASTA?
UNDE CONDUCI ÎN WEEKEND?

„Știu că pare un film fără sfârșit, dar în urmă cu un an am început campania de vaccinare și acum suntem unul dintre cei mai bine vaccinați și mai bine protejați oameni din lume”, a declarat Castex într-o conferință de presă după o ședință de guvern.

Pentru a stimula și mai mult vaccinarea, permisul de vaccinare planificat de guvern – care va necesita dovada vaccinării, nu doar un test negativ, pentru a intra în locuri publice – va intra în vigoare din 15 ianuarie, dacă parlamentul va aproba un proiect de lege guvernamental, a spus Castex. De asemenea, guvernul restrânge perioada până când oamenii sunt eligibili pentru o injecție de rapel la trei luni de la patru luni după a doua injecție.

Sâmbătă, Franța a înregistrat un nou record de peste 100.000 de noi infecții pe zi, deoarece oamenii s-au grăbit să se testeze înainte de reuniunile de familie de Crăciun. Luni, media mobilă pe șapte zile a noilor infecții a fost de peste 72.000.