• Australia, Franța sau Italia sunt doar câteva din țările care raportează noi recordui de cazuri COVID-19.
  • Răspândirea rapidă a variantei Omicron a făcut ca numărul de cazuri să crească zilnic în aceste țări.
  • Sâmbătă, Italia era deja la a treia zi consecutivă de raporturi record ale cazurilor COVID-19.

Varianta de coronavirus Omicron a provocat o creștere bruscă a numărului de cazuri de Covid-19, stabilind noi recorduri în weekendul care a cuprins și sărbătorile de iarnă din întreaga lume. Situația din unele națiuni, detaliată.

Australia

Australia a înregistrat luni cel puțin 10.186 de cazuri noi de Covid-19. Este pentru prima dată când numărul de cazuri noi din întreaga țară a depășit 10.000. Acest lucru vine pe fondul unei activități de testare Covid fără precedent, potrivit laboratorului de testare SydPath.

Statele New South Wales și Victoria sunt responsabile pentru peste 8.000 dintre aceste cazuri. New South Wales, unde se află Sydney, a înregistrat luni dimineață 6.324 de cazuri din 97.241 de teste. Statul Queensland a înregistrat 589 de noi cazuri zilnice de Covid-19, cel mai mare număr de la începutul pandemiei. John Gerrard, șeful serviciului de sănătate din Queensland, a declarat că se așteaptă ca numărul de cazuri „să crească foarte substanțial” pe parcursul următoarelor săptămâni.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Franța

Franța a raportat sâmbătă un număr record de 104.611 cazuri de Covid-19, cel mai mare număr zilnic de cazuri de la începutul pandemiei. A fost, de asemenea, prima dată când numărul de cazuri a depășit pragul de 100.000 în țară, potrivit datelor Ministerului Sănătății.

Marea Britanie

Marea Britanie a raportat cel puțin 122.186 de cazuri noi de Covid-19 vineri, cel mai mare număr zilnic de la începutul pandemiei, potrivit datelor guvernamentale.

Agenția de securitate sanitară a precizat, de asemenea, că cifrele guvernamentale nu vor fi actualizate în ziua de Crăciun sau de Boxing Day, următoarea actualizare a datelor privind coronavirusul fiind așteptată luni, 27 decembrie.

Italia

Italia a raportat sâmbătă cea de-a treia zi consecutivă în care a înregistrat un număr record de cazuri noi de Covid-19, potrivit datelor Ministerului Sănătății.

Cu cel puțin 54.762 de cazuri, țara a înregistrat cea mai mare cifră zilnică de la începutul pandemiei. Această cifră este în creștere față de recordul de vineri, de 50.599, care la rândul său a depășit recordul din ziua precedentă, de 44.595 de cazuri. De asemenea, țara a raportat sâmbătă încă 144 de decese și încă 33 de pacienți în unitățile de terapie intensivă.