• Guvernul francez se pregăteşte pentru o întrerupere totală a livrărilor de gaze ruseşti, pe care o consideră cel mai probabil scenariu.
  • Franţa este mai puţin dependentă de gazul rusesc decât alţi vecini de-ai săi.
  • Doar 17% din necesar este asigurat prin livrări din Rusia.

Guvernul francez se pregăteşte pentru o întrerupere totală a livrărilor de gaze ruseşti, pe care o consideră cel mai probabil scenariu, a declarat duminică ministrul francez de finanţe Bruno Le Maire. Conform Reuters, Franţa este mai puţin dependentă de gazul rusesc decât alţi vecini de-ai săi. Doar 17% din necesar este asigurat prin livrări din Rusia.

Cu toate acestea, o întrerupere ar fi problematică acum deoarece producţia de energie nucleară a Franţei ar avea dificultăţi în a suplini deficitul, din cauza faptului că multe reactoare sunt în prezent oprite pentru întreţinere.

„Cred că o întrerupere totală a livrărilor de gaz rusesc este o posibilitate reală… şi trebuie să ne pregătim pentru acest scenariu”, a declarat Bruno Le Maire, în marja unei conferinţe economice şi de afaceri în sudul Franţei.

Recomandări

COLDPLAY CÂNTĂ LA BUCUREȘTI
ZELENSKI PRIMEȘTE AJUTOR DIN GERMANIA
DISPUTA PATRIOT SE MUTĂ LA CSAT
HAMAS RĂSPUNDE CERERII DE PACE
CINE ȚI-A LUAT SECTORUL?
FRANCOISE HARDY A MURIT

„Ar fi total iresponsabil să ignorăm acest scenariu”, a mai spus el. Anterior, în cadrul conferinţei, el a descris o astfel de întrerupere a gazului rusesc drept „cel mai probabil scenariu”.

Le Maire a declarat că prima linie de apărare este ca gospodăriile şi întreprinderile să reducă consumul de energie, apoi construcţia de noi infrastructuri care să permită transporturile de gaze naturale din străinătate.