• Primarul a lansat o strângere de fonduri online pentru a sprijini familia și că va organiza vineri un marș pentru victimă.
  • Autoritățile au declarat că bărbatul a fost condamnat la 15 zile de închisoare cu suspendare pentru agresiune sexuală asupra unui alt minor în 2006.
  • În ambele cazuri, opoziția de extremă dreapta a criticat autoritățile judiciare și politice.

Franța a fost șocată de violul și uciderea unei fete de 14 ani în sudul țării, la doar câteva săptămâni după uciderea brutală a unei fete de 12 ani în Paris. Poliția a arestat vineri un bărbat în vârstă de 31 de ani, suspectat că a violat-o și ucis-o pe fata, pe nume Vanesa, după ce a forțat-o să urce în mașina sa la ieșirea de la școală în Tonneins, Franța, în ziua respectivă.

El a lăsat cadavrul într-o casă abandonată și a fost identificat rapid prin intermediul imaginilor de pe camerele de supraveghere, au declarat autoritățile. Procurorul din Agen, în sudul Franței, a declarat sâmbătă reporterilor că, atunci când poliția a mers să îl aresteze pe bărbat în apartamentul său din orașul Marmande din sudul țării, acesta a spus Știu de ce sunteți aici” și a mărturisit.

Autoritățile au declarat că bărbatul a fost condamnat la 15 zile de închisoare cu suspendare pentru agresiune sexuală asupra unui alt minor în 2006, când suspectul avea doar 15 ani. Crima are loc la doar câteva săptămâni după ce Franța a fost zguduită de uciderea brutală a unei fetițe de 12 ani pe nume Lola, al cărei corp bătut a fost găsit într-o valiză în fața casei sale din Paris.

Recomandări

CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
LA VREMURI NOI, ROȚI NOI
NE IA A.I.-UL JOBUL?
TU CREZI ÎN MANIFESTARE?
IRAN ȘI ISRAEL CONTINUĂ CONFRUNTAREA
CÂT DE SUSTENABILĂ E AFACEREA TA?

Principalul suspect în acel caz, o femeie de 24 de ani, a fost acuzat de crimă, viol și acte de tortură.
Uciderea lui Lola a devenit o sursă de tensiune politică, partidele de opoziție profitând de profilul suspectei – o imigrantă ilegală – pentru a cere politici mai dure în materie de imigrație.

În ambele cazuri, opoziția de extremă dreapta a criticat autoritățile judiciare și politice, pe care le-a acuzat că sunt blânde față de criminalitate și că nu fac suficient pentru a ține departe de străzi persoanele periculoase. Dante Rinaudo, primarul orașului Tonneins, a declarat luni reporterilor că părinții fetei, de origine columbiană, doresc să își înmormânteze fiica în Grenada, Spania, unde familia a locuit mai mulți ani înainte de a se muta în Franța.

El a declarat că a lansat o strângere de fonduri online pentru a sprijini familia și că va organiza vineri un marș pentru victimă.