• Homosexualilor li s-a interzis să doneze sânge în Franța din 1983, din cauza riscului de apariție a SIDA.
  • În iulie 2016, s-a pus capăt acestei excluderi, autorizându-i să doneze cu condiția să nu fi avut relații sexuale în anul precedent,
  • În 2019 s-a decis ca această perioadă anterioară de abstinență să fie redusă la patru luni.

Franța va elimina condițiile discriminatorii privind donarea de sânge de către homosexuali, anuțul a fost făcut chiar de ministrul sănătății. Guvernul francez a anunțat marți că, începând din luna martie, referirile la orientarea sexuală vor fi eliminate din chestionarele premergătoare donării de sânge, eliminând astfel condițiile impuse până acum homosexualilor, informează The Huffington Post.

Punem capăt unei inegalități care nu se mai putea justifica”, a declarat pe Twitter ministrul sănătății, Olivier Véran, precizând că schimbarea va intra în vigoare la 16 martie.

Homosexualilor li s-a interzis să doneze sânge în Franța din 1983, din cauza riscului de apariție a SIDA.

Recomandări

ALTMAN PORNEȘTE RĂZBOIUL CU GOOGLE
100 LIDERI MONDIALI DAU STARTUL JO
CE ÎNSEAMNĂ TULBURAREA ARFID?
CE ESTE TULBURAREA ARFID?
CE DESTINAȚII VIZITEZI VARA ASTA?
UNDE CONDUCI ÎN WEEKEND?

În iulie 2016, s-a pus capăt acestei excluderi, autorizându-i să doneze cu condiția să nu fi avut relații sexuale în anul precedent, iar în 2019 s-a decis ca această perioadă anterioară de abstinență să fie redusă la patru luni.

Monitorizarea efectuată în această perioadă a arătat că deschiderea donațiilor pentru homosexuali nu a avut niciun impact asupra riscului de transmitere a virusului HIV în urma transfuziilor de sânge, care era deja „foarte scăzut”, potrivit calculelor sale, a anunțat la acea vreme Ministerul Sănătății.