• Emmanuel Macron a anunțat că Franța va începe să furnizeze Ucrainei rachete cu rază lungă de acțiune.
  • El a refuzat să dea mai multe detalii despre câte sau tipurile de rachete.
  • Kremlinul critică oferta Franței de rachete cu rază mai mare de acțiune către Kiev.

Franța va începe să furnizeze Ucrainei rachete cu rază lungă de acțiune, ceea ce va permite forțelor Kievului să se apere, a declarat marți președintele Emmanuel Macron, informează The Guardian. „Am decis să măresc livrările de arme și echipamente pentru a le permite ucrainenilor să aibă capacitatea de a lovi profund, păstrând în același timp doctrina noastră de a permite Ucrainei să-și apere teritoriul”, a declarat președintele francez presei la sosirea la un summit NATO din Lituania.

El a refuzat să dea mai multe detalii despre câte sau tipurile de rachete. Kremlinul critică oferta Franței de rachete cu rază mai mare de acțiune către Kiev.

În briefingul său zilnic de presă, Dmitri Peskov a fost extrem de critic față de summitul NATO de la Vilnius și a subliniat oferta Franței de rachete cu rază mai lungă de acțiune, pe care Emmanuel Macron a anunțat-o mai devreme în această dimineață.

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
ROMÂNI EVACUAȚI DIN GAZA
CÂTE LOCUINȚE DEȚINE TAYLOR SWIFT?
OLIVIA RODRIGO NU MAI CÂNTĂ ÎN UK
SUNT INDIA ȘI JAPONIA XENOFOBE?
BRITNEY ȘI SAM ÎNCHEIE DIVORȚUL

Peskov a spus că a fost o greșeală a Franței, iar Ucraina se va confrunta cu consecințe, deoarece Rusia va lua contramăsuri. Grupul de presă neoficial al Kremlinului l-a citat pe Peskov spunând: „Aceste decizii nu pot afecta cursul evenimentelor din cadrul operațiunii militare speciale, ci doar pot înrăutăți soarta regimului ucrainean”.

„Operațiune militară specială” este termenul preferat de autoritățile ruse pentru invazia pe scară largă a Ucrainei lansată în februarie 2022. Peskov a continuat spunând că liderii europeni nu par să înțeleagă că mutarea infrastructurii NATO către granițele Rusiei este o greșeală.

Citește și